Tietoa kulttuuripalveluista Ukrainasta Poriin saapuville

Suomeksi
In English
українською мовою
На русском

Suomeksi

PORI SINFONIETTA

Porin kaupunginorkesteri Pori Sinfonietta kutsuu Ukrainasta saapuvat pakolaiset kevään konsertteihin maksutta.

Lippuvaraukset sinfonietta@pori.fi tai +358 44 701 1096. Lippuja myös ovelta Ukrainan passia näyttämällä. Suosittelemme ennakkovarausta.

www.pori.fi/sinfonietta

PORIN KAUPUNGINKIRJASTO

Tervetuloa kirjastoon!

Porin kirjastot tarjoavat ilmaista, viihtyisää ajanviettotilaa lapsille ja aikuisille sekä pääkirjastolla että lähikirjastoissa. Asiakkaiden käytössä on myös tiloja opiskeluun ja varattavia huoneita ja kokoustiloja.

Kirjastosta voi lainata kirjoja, lehtiä, pelejä ja musiikkia. Tarjolla on venäjänkielistä kirjallisuutta ja pieni määrä myös ukrainankielisiä kirjoja. Kirjastoissa voi pelata lautapelejä. Pääkirjastolla voi lisäksi pelata konsolipelejä sekä soittaa sähköpianoa ja sähkörumpuja yläkerran musiikkihuoneessa. Lainaamme myös liikuntavälineitä. Lasten osastolla voi leikkiä ja lainata vaikka keppihevosen. Kirjasto järjestää myös mielellään elokuvanäytöksiä, tutustumiskierroksia tai vaikka työpajoja lapsille.

Kirjasto tarjoaa pääsyn internetiin ja tulostusmahdollisuuden. Tabletteja voi käyttää kirjaston tiloissa kirjastokortilla. Kirjastokortin saat kirjaston asiakaspalvelusta. 

Kirjaston palvelut ovat ilmaisia!

Tietoa kirjastosta, yhteystiedot ja aukioloajat: https://www.pori.fi/en/culture-and-sports/libraries 

Facebook: www.facebook.com/porinkirjasto 

Instagram: https://www.instagram.com/porinkirjasto/ 

Lisätietoja ja yhteydenotot: palvelukoordinaattori Heli Leppäniemi, heli.leppaniemi@pori.fi, +358  44 701 2974

PORIN KAUPUNGIN MUSEOPALVELUT

Porissa toimii kuusi museota, joissa voi tutustua kaupungin historiaan, taiteeseen, paikalliseen luontoon, teollisuuteen tai vanhojen talojen kunnostamiseen. Ukrainasta saapuneet pakolaiset pääsevät Porin museoihin maksutta näyttämällä passiaan lipunmyyntitiskillä.

PORIN TAIDEMUSEO (Eteläranta) 

Kokemäenjoen rannalla sijaitseva Porin taidemuseo on tunnettu nykytaiteen museo. Taidemuseon vaihtuvissa näyttelyissä voi nähdä uudempaa suomalaista ja kansainvälistä taidetta. Näyttelyt esittelevät ajankohtaisia ilmiöitä ja nostavat esiin puhuttelevia aiheita. Näyttelyt on esitelty suomen ja englannin kielellä.

Taidemuseossa järjestetään myös monenlaisia tapahtumia, näyttelyopastuksia ja työpajoja aikuisille ja lapsille. Tapahtumien kieli on suomi, mutta osallistumista voidaan tukea esim. englannin kielellä. Myös omalle ryhmälle voi varata opastuksen tai työpajan.

Ukrainasta saapuneet pakolaiset pääsevät Porin taidemuseoon maksutta näyttämällä passiaan lipunmyyntitiskillä.

Aukioloajat: ti–su klo 11–18, ke klo 11–20, ma suljettu. Keskiviikkoisin taidemuseossa on klo 18 yleisöopastus.

Kysy lisää! Yhteyshenkilö: Mirja Ramstedt-Salonen, mirja.ramstedt-salonen@pori.fi, +358  44 701 1119

www.poriartmuseum.fi

PORIGINAL GALLERIA (Eteläranta 6) 

Poriginal galleria on näyttelytila Porin taidemuseon läheisyydessä Kokemäenjoen rannalla. Galleria esittelee ajankohtaista kotimaista ja satakuntalaista taidetta kansainvälistä näkökulmaa unohtamatta. Poriginal galleriaan on helppo piipahtaa ja sinne on vapaa pääsy.

Aukioloajat: ti–su klo 11–18, ma suljettu. 

Kysy lisää! Yhteyshenkilö: Kai Ruohonen, kai.ruohonen@pori.fi, +358 44 701 1093

www.poriartmuseum.fi/fin/poriginal-galleria

SATAKUNNAN MUSEO (Hallituskatu 11)

Satakunnan Museo esittelee Porin kaupungin ja Satakunnan alueen historiaa eri näkökulmista kivikaudelta nykypäivään. Suuressa museossa on leikkipaikkoja lapsille sekä työpajatila, jossa voi piirtää ja pelata. Vuonna 2022 museon vaihtuva näyttely esittelee toisen maailmansodan tapahtumia Porissa. 

Aukioloajat: ti-su klo 11–18, ke klo 11–20, ma suljettu.

Lipunmyynti: +358 2 621 1063, satakunnanmuseo@pori.fi 

LUONTOTALO ARKKI (Pohjoispuisto 7)

Luontotalo Arkki esittelee alueen luontoa ja eläimiä, ja on leikkipaikkoineen erityisesti lapsille mieluinen kohde. Kesällä 2022 Arkissa on esillä myös kansainvälisestikin tunnetun kuvataiteilija Anu Tuomisen näyttely ”Honka mänty petäjä! sanoi karhu”.

Aukioloajat: ti–su klo 11–17, ma suljettu

Lipunmyynti: +358 2 621 1176, arkki@pori.fi

ROSENLEW-MUSEO (Kuninkaanlahdenkatu 14)

Rosenlew-museo (Kuninkaanlahdenkatu 14) esittelee seudun teollista historiaa Porissa vuosina 1853–1987 vaikuttaneen suuryhtiö Rosenlewin tarinan ja tuotteiden kautta. Vaihtuvien näyttelyjen tilassa kerrotaan vuonna 2022 tehdastyöstä alueella toisen maailmansodan aikana. 

Aukioloajat: ti–su klo 11–17, ma suljettu 

Lipunmyynti: +358 2 621 1866, rosenlew-museo@pori.fi 

RAKENNUSKULTTUURITALO TOIVO (Varvinkatu 19 – Juhana Herttuankatu 15)

Rakennuskulttuuritalo Toivo toimii viehättävässä puutalokorttelissa ja antaa vinkkejä vanhojen talojen korjaamiseen. Toivossa esitellään myös porilaista asumista 1820-luvulta 1950-luvulle. Kesällä Toivossa järjestetään lapsille työpajatoimintaa. 

Aukioloajat: ti–to klo 12–17

Yhteystiedot: +358 621 1051, toivo@pori.fi 

Ukrainasta saapuneet pakolaiset pääsevät Porin museoihin maksutta näyttämällä passiaan lipunmyyntitiskillä.

Museoiden tapahtumat ovat suomenkielisiä, mutta osa museoiden näyttelyteksteistä on saatavilla englanniksi, ja asiakkaita palvellaan myös englannin kielellä. Museoista on mahdollista tilata ryhmille englanninkielisiä opastuksia. Lisätietoja erityispalveluista: intendentti Carita Tulkki, +358 701 1054 / carita.tulkki@pori.fi 

Lisätietoja museoista englanniksi: https://www.pori.fi/en/culture-and-sports/museums

KULTTUURITALO ANNIS (Annankatu 6)  

Annis on auki ma–pe klo 9–18. Kaikki ovat tervetulleita!

Avoin seinä galleriassa vaihtuvat taidenäyttelyt ma-pe klo 9–18 vapaa pääsy. 

Usein perjantaisin vaihtuvaa ohjelmaa Anniksen kahvilassa klo 14–22 välisenä aikana.  

Teatteri-, bändi- ja taidepajassa tilaa. Kysy vapaista paikoista.  

Myös omia ryhmiä voidaan suunnitella.  

Voit olla yhteydessä Kulttuuritalo Anniksen vastaavaan kaikissa asioissa! 

Marju Kauppinen, marju.kauppinen@pori.fi | +358 44 701 9159 

https://www.pori.fi/kulttuuri-ja-liikunta/lastenkulttuurikeskus-kruunupaa/kulttuuritalo-annis  

LASTENKULTTUURIKESKUS KRUUNUPÄÄ 

Kruunupään galleria on avoinna ti–to kello 12–14. Tilaan on vapaa pääsy. Sisäänkäynti on Porilaistenkadulta.  Lastenkulttuurikeskus Kruunupää järjestää taidetyöpajoja ja tapahtumia keskuksessa, kouluissa, päiväkodeissa ja muissa tiloissa. Kruunupäässä on esillä lapsiperheille suunnattuja taidenäyttelyitä.

Taidetyöpajoja ukrainalaisille lapsiperheille  
Perhetyöpajojen yhteyshenkilö Sanna Pajunen-Kyynäräinen | sanna.pajunen-kyynarainen@pori.fi | +358 44 701 9767. 

Taidetyöpajat vastaanottokeskuksessa  
Vastaanottokeskuksissa järjestetään kolmiosainen työpaja Ukrainasta saapuville. Työpajassa tehdään unien ja unelmien pehmeäkantinen muistiinpanokirja Dream notebook / Dreamer. Työpajakokonaisuuden ohjaajina: taiteilijat Júlia Kovács-Haavisto & Petri Haavisto.
Työpajan yhteyshenkilö on Petri Haavisto | petri.haavisto@pori.fi | +358 44 701 2981. 

Lastenkulttuurikeskus Kruunupää 
Rautatienpuistokatu 7 (käynti Porilaistenkadulta), 28130 Pori 
https://www.pori.fi/lastenkulttuurikeskus-kruunupaa 
 

In English

INFORMATION ABOUT CULTURAL SERVICES FOR THOSE ARRIVING IN PORI FROM UKRAINE

PORI SINFONIETTA

Pori Sinfonietta invites refugees arriving from Ukraine to spring concerts free of charge. 
Ticket reservations at sinfonietta@pori.fi or +358 44 701 1096. Tickets also available on the door by showing a Ukrainian passport. We recommend pre-booking. 

www.pori.fi/sinfonietta

PORI CITY LIBRARY

Welcome to the library!

Pori libraries offer a free and comfortable space for children and adults both in the main library and in nearby local libraries. Guests also have access to studying facilities, bookable rooms and meeting rooms.

Books, magazines, games and music can be loaned from the library. Russian literature and a small number of Ukrainian-language books are also available. You can also play board games in the libraries. In addition, you can play console games and play keyboard and electric drums in the music room upstairs. We also loan sports equipment. In the children's area, you can play and borrow a stick horse. The library is also happy to organize film screenings, tours or even workshops for children.

The library provides access to the Internet and printability. Tablets can be used in the library premises with a library card. You can get a library card from the library's customer service. 

Library services are free!

Information about the library, contact information and opening hours: https://www.pori.fi/en/culture-and-sports/libraries

Facebook: www.facebook.com/porinkirjasto

Instagram: https://www.instagram.com/porinkirjasto/

For more information and contact: Service Coordinator Heli Leppäniemi, heli.leppaniemi@pori.fi, +358  44 701 2974

MUSEUM SERVICES OF THE CITY OF PORI

There are six museums in Pori where you can explore the history of the city, art, local nature, industry or the renovation of old houses.  Refugees from Ukraine can enter pori museums free of charge by showing their passports at the ticket counter.

PORI ART MUSEUM (Eteläranta) 

Located on the banks of the Kokemäenjoki River, the Pori Art Museum is a well-known museum of contemporary art. Newer Finnish and international art can be seen in the changing exhibitions of the Art Museum. The exhibitions present current phenomena interesting topics. The exhibitions are presented in Finnish and English.

The Art Museum also hosts a wide range of events, exhibitions, guided tours and workshops for adults and children. The language of the events is Finnish, but participation can be supported, for example, in English. You can also book a guided tour or workshop for your own group.

Refugees from Ukraine can enter the Pori Art Museum free of charge by showing their passports at the ticket counter.

Opening hours: Tue–Sun 11–18, Wed 11–20, Mon closed. On Wednesdays, the Art Museum has a guided tour at 18:00.

Ask us more! Contact person: Mirja Ramstedt-Salonen, mirja.ramstedt-salonen@pori.fi, +358  44 701 1119.

 www.poriartmuseum.fi

PORIGINAL GALLERY (Eteläranta 6) 

Poriginal Gallery is an exhibition space near the Pori Art Museum on the banks of the Kokemäenjoki River. The gallery presents topical Finnish and Satakunta art, not forgetting the international perspective. Poriginal Gallery is easy to visit and has free access.

Opening hours: Tue–Sun 11–18, Mon closed. 

Ask us more! Contact person: Kai Ruohonen, kai.ruohonen@pori.fi, +358 44 701 1093

www.poriartmuseum.fi/fin/poriginal-galleria

THE SATAKUNTA MUSEUM (Hallituskatu 11)

The Satakunta Museum presents the history of the city of Pori and the Satakunta region from different perspectives from the Stone Age to the present day. The large museum has playgrounds for children and a workshop space where you can draw and play. In 2022, the museum's changing exhibition will showcase the events of the Second World War in Pori. 

Opening hours: Tue-Sun 11–18, Wed 11–20, Mon closed.

Ticket sales: +358 2 621 1063, satakunnanmuseo@pori.fi

LUONTOTALO ARKKI (Pohjoispuisto 7) 

Luontotalo Arkki presents the nature and animals of the area and is a particularly popular destination for children with. In the summer of 2022, the exhibition "Honka mänty petäjä! sanoi karhu" by internationally renowned visual artist Anu Tuominen will also be on display in the Ark.

Opening hours: Tue–Sun 11–17, Mon closed 

Ticket sales: +358 2 621 1176, arkki@pori.fi

THE ROSENLEW MUSEUM (Kuninkaanlahdenkatu 14)

The Rosenlew Museum presents the industrial history of the region through the story and products of Rosenlew, a major company that influenced pori from 1853 to 1987. In 2022, the space of the changing exhibitions will detail factory work in the area during the Second World War. 

Opening hours: Tue–Sun 11–17, Mon closed 

Ticket sales: +358 2 621 1866, rosenlew-museo@pori.fi

RAKENNUSKULTTUURITALO TOIVO

Rakennuskulttuuritalo Toivo (Varvinkatu 19 – Juhana Herttuankatu 15) operates in a charming wooden house block and gives tips on how to repair old houses. Toivo also presents Pori housing from the 1820s to the 1950s. In the summer, a workshop activity is organized for children.

Opening hours: Tue–Thu 12–17

Contact: +358 621 1051, toivo@pori.fi

Refugees from Ukraine can enter Pori museums free of charge by showing their passports at the ticket counter.

The events at the museums are in Finnish, but some of the museums' exhibition texts are available in English, and guests are also served in English. It is possible to order English-language guided tours for groups from the museums. For more information on special services: Chief Curator Carita Tulkki, +358 701 1054 / carita.tulkki@pori.fi

More information about museums in English: https://www.pori.fi/en/culture-and-sports/museums

KULTTURITALO ANNIS (Annankatu 6)

Annis is open Mon–Fri from 09:00 to 18:00. Everyone is welcome!   

Open wall gallery changing art exhibitions Mon-Fri 9–18 free entry. 

Often on Fridays there is a programme in Annis café between 14:00 and 22:00.  

There's room in the theatre, band and art workshop. Ask about the vacancies.  

You can also plan your own groups.

You can contact Kultturitalo Annis in all matters!

Marju Kauppinen, marju.kauppinen@pori.fi | +358 44 701 9159

https://www.pori.fi/kulttuuri-ja-liikunta/lastenkulttuurikeskus-kruunupaa/kulttuuritalo-annis

KRUUNUPÄÄ CHILDREN'S CULTURAL CENTRE 

The Kruunupää gellery is open Tue–Thu from 12:00 to 14:00 and is free of charge. The entrance is from Porilainenkatu. The Kruunupää Children's Cultural Centre organizes art workshops and events in the city, schools, kindergartens and other facilities. Art exhibitions are on display for families with children.

Art workshops for Ukrainian families with children
The contact person for family workshops is Sanna Pajunen-Kyynäräinen, | sanna.pajunen-kyynarainen@pori.fi | +358 44 701 9767. 

Art workshops in the reception centres  
Reception centres will host a three-part workshop for those arriving from Ukraine. During the workshop you can create a soft-cover dream notebook. The workshops are supervised by artists Júlia Kovács-Haavisto & Petri Haavisto.
The contact person for the workshop is Petri Haavisto | petri.haavisto@pori.fi | +358 44 701 2981. 

Children's Cultural Centre Kruunupää 
Rautatienpuistokatu 7 (visit from Porilainenkatu), 28130 Pori 
https://www.pori.fi/lastenkulttuurikeskus-kruunupaa 
 


українською мовою

ІНФОРМАЦІЯ ПРО КУЛЬТУРНІ ПОСЛУГИ ПРИБУВАЮЧИМ З УКРАЇНИ ДО ПОРІ

МУЗИКАЛЬНИЙ ОРКЕСТР PORI SINFONIETTA

Міський оркестр PORI SINFONIETTA запрошує біженців з України на весняні концерти безкоштовно.

Бронювання квитків sinfonietta@pori.fi  або  +358 44 701 1096. Також квитки можна придбати на касі, показавши український паспорт. Рекомендується завчасне бронювання квитків.

www.pori.fi/sinfonietta

МІСЬКА БІБЛІОТЕКА ПОРІ

Ласкаво просимо до бібліотеки!

Бібліотеки Порі пропонують безкоштовні комфортні розваги для дітей як в головній так і в сусідніх бібліотеках міста Порі. Гості також мають доступ до навчальних кімнат і приміщення до проведення засідань.

У бібліотеці можна взяти книги,журнали, ігри та музику. Також є російськомовна література та невелика кількість книжок українською мовою. У бібліотеках можна пограти в настільні та відео ігри а також є електричне піаніно та барабани на другому поверсі в музичній кімнаті. Також бібліотека дає в оренду спортивний інвентар. В дитячому відділі можна пограти або взяти в оренду палицю коня. Бібліотека рада організувати покази фільмів, екскурсій та навіть мастер-класи для дітей.

Бібліотека пропонує доступ до інтернету та друкарню. Бібліотечні планшети можна використовувати при наявності бібліотечної картки. Цю картку можна отримати в службі обслуговування клієнтів бібліотеки.

Послуги бібліотеки безкоштовні!

Контактная інформація і години роботи: https://www.pori.fi/en/culture-and-sports/libraries 

Facebook: www.facebook.com/porinkirjasto 

Instagram: https://www.instagram.com/porinkirjasto/ 

Додаткова інформація і контакти: координатор Heli Leppäniemi, heli.leppaniemi@pori.fi, +358  44 701 2974

МУЗЕЙНЕ ОБСЛУГОВУВАННЯ В МІСТІ ПОРІ

У місті працюють шість музеїв, де ви можете дізнатися про історію міста, мистецтво, місцеву природу, промисловість та про влаштування старих будинків. Прибуваючі з України, зможуть відвідувати музеї міста безкоштовно при наданні українського паспорта на касі.

МИСТЕЦЬКИЙ МУЗЕЙ В ПОРІ (Eteläranta)  

Розташований на березі річки Kokemätnjoki, художній музей Порі є відомим музеєм сучасного мистецтва. На виставках Художнього музею можна побачити новітнє фінське та міжнародне мистецтво. Виставки пропонують актуальні явища та висвітлюють цікаві теми. Виставки представлені фінською та англійською мовами.

У художньому музеї також проводяться різноманітні заходи, екскурсії та майстер-класи для дорослих і дітей. Мова заходів – фінська, але участь може бути підтримана, наприклад, англійською. Ви також можете замовити екскурсію або майстер-клас для власної групи.

Біженці з України можуть увійти до музею мистецтв Порі безкоштовно, показавши паспорт у касах.

Графік роботи: Вт-Нд 11.00-18.00, Ср 11.00-20.00, Пн вихідний. По середах в музеї проводиться спільна екскурсія в 18.00.

Додаткова інформація: Mirja Ramstedt-Salonen, mirja.ramstedt-salonen@pori.fi, +358  44 701 1119.

www.poriartmuseum.fі

ГАЛЕРЕЯ PORIGINAL (Eteläranta 6) 

Галерея Poriginal - це виставковий простір біля Мистецького музею Порі на березі річки Kokemäenjoki. Галерея представляє сучасне фінське мистецтво та мистецтво Сатакунти, не забуваючи про міжнародну перспективу. Галерея Poriginal легко зайти, і вхід до неї безкоштовний.

Графік роботи: Вт-Нд 11.00-18.00, Пн вихідний.

Додаткова інформація: Kai Ruohonen, kai.ruohonen@pori.fi, +358 44 701 1093

www.poriartmuseum.fi/fin/poriginal-galleria

МУЗЕЙ САТАКУНТИ (Hallituskatu 11)

Музей Сатакунти представляє історію міста Порі та району Сатакунта з різних точок зору від кам’яного віку до наших днів. У великому музеї є ігрові майданчики для дітей та майстерня, де можна малювати та грати. У 2022 році експозиція музею представить події Другої світової війни в Порі.

Графік роботи: Вт-Нд 11:00-18:00, Ср 11:00-20:00, Пн вихідний.

Продаж квитків: +358 2 621 1063, satakunnanmuseo@pori.fi

БУДИНОК ПРИРОДИ ARKKI (Pohjoispuisto 7)

Будинок природи Arkki знайомить з природою та тваринами цього району, а завдяки ігровим майданчикам є особливо популярним місцем для дітей. Влітку 2022 року в музеї також відбудеться виставка всесвітньо відомого візуального художника  Anu Tuomisen «Хонка сосна зрадниця! сказав ведмідь».

Графік роботи: вт - нд 11:00 – 17:00, понеділок вихідний.

Продаж квитків: +358 2 621 1176, arkki@pori.fi

МУЗЕЙ ROSENLEW (Kuninkaanlahdenkatu 14)

МУЗЕЙ ROSENLEW розповідає про промислову історію регіону в Порі з 1853 по 1987 роки через історію та продукти великої компанії Rosenlew. В приміщенні змінних виставок в музеї в 2022 році розповідатиметься про роботу заводу під час Другої світової війни.

Графік роботи: вт - нд 11:00 - 17:00, понеділок вихідний.

Продаж квитків: +358 2 621 1866, rosenlew-museo@pori.fi

МУЗЕЙ БУДІВЕЛЬНОЇ КУЛЬТУРИ TOIVO (Varvinkatu 19 – Juhana Herttuankatu 15)

МУЗЕЙ БУДІВЕЛЬНОЇ КУЛЬТУРИ TOIVO знаходиться в чарівному дерев'яному будинку та надає поради щодо ремонту старих будинків. Музей розповідає про життя в Порі з 1820-х до 1950-х років. Влітку в музеї пройдуть майстер-класи для дітей.

Графік роботи: вт-чт 12.00-17.00

Контактна інформація: +358 621 1051, toivo@pori.fi

Біженці з України можуть увійти до музеїв Порі безкоштовно, показавши паспорт у касах.

Події музею проходять фінською мовою, але деякі експозиції доступні англійською,  клієнтів також обслуговують англійською. У музеях можна замовити екскурсії англійською мовою. Додаткова інформація про спеціальні послуги: куратор Carita Tulkki, +358 701 1054 / carita.tulkki@pori.fi 

Додаткова інформація англійською: https://www.pori.fi/en/culture-and-sports/museums

БУДИНОК КУЛЬТУРИ ANNIS (Annankatu 6)

Будинок культури працює Пн - Пт 9.00 - 18.00. Раді всіх бачити!

На відкритій стіні в галереї чергуються художні виставки пн-пт з 9 ранку до 18 вечора вхід вільний.

Також в кафе з 14.00 до 22.00 діє програма яка часто змінюється.

Приміщення в театрі, оркестрі та художній майстерні. Запитуйте про вільні місця.

Ви також можете планувати власні групи.

Ви можете зв’язатися з відповідальною особою Marju Kauppinen, marju.kauppinen@pori.fi  | +358 44 701 9159

https://www.pori.fi/kulttuuri-ja-liikunta/lastenkulttuurikeskus-kruunupaa/kulttuuritalo-annis

ДИТЯЧИЙ КУЛЬТУРНИЙ ЦЕНТР  KRUUNUPÄÄ

Галерея Kruunupää працює з Вт по Чт з 12.00 до 14.00. Відвідування безкоштовне. Вхід з боку вулиці Porilaistenkatu. Дитячий культурний центр Kruunupää організовує мистецькі майстер-класи та заходи в центрі, школах, дитсадках та інших приміщеннях. Художні виставки для сімей з дітьми проходять у галереї Kruunupää.

Мистецькі майстер-класи  для українських сімей з дітьми
Контактна особа: Sanna Pajunen-Kyynäräinen | sanna.pajunen-kyynarainen@pori.fi | +358 44 701 9767.

Мистецькі майстер-класи в прийомному центрі 
Для тих, хто прибуває з України, в приймальному центрі  буде організовано майстер-клас, який складатиметься з трьох частин. У майстерні виготовлятиметься «Блокнот мрії» у м'якій обкладинці. Інструктори майстер-класу: Júlia Kovács-Haavisto та Petri Haavisto.
Контактна особа: Petri Haavisto | petri.haavisto@pori.fi | +358 44701 2981.

Дитячий культурний центр Kruunupää
Rautatienpuistokatu 7 (вхід з вулиці  Porilaistenkatu), 28130 Pori 
https://www.pori.fi/lastenkulttuurikeskus-kruunupaa


 

На русском

ИНФОРМАЦИЯ О УСЛУГАХ В СЕКТОРЕ КУЛЬТУРЫ ПРИБЫВАЮЩИМ ИЗ УКРАИНЫ В ПОРИ

МУЗЫКАЛЬНЫЙ ОРКЕСТР PORI SINFONIETTA 

Городской оркестр Пори приглашает прибывающих из Украины на весенние концерты бесплатно. 

Заказ билетов sinfonietta@pori.fi  или  +358 44 701 1096. Билеты также можно купить в кассе, предоставив украинский паспорт. Рекомендуется бронирование мест заранее. 

www.pori.fi/sinfonietta

ГОРОДСКАЯ БИБЛИОТЕКА

Добро пожаловать в библиотеку!

Библиотеки города Пори предлагают бесплатные и комфортные развлечение для детей и взрослых как в главной так и в близлежащих библиотеках. Гости также имеют право использовать учебные комнаты и конференц-залы.

В библиотеке можно взять на прокат книги, журналы, игры и музыку. Предлагается также литература на русском и немного на украинском языках. В библиотеках можно играть в настольные игры. В главной библиотеке можно играть в видеоигры, а также поиграть на электрических пианино и барабанах в музыкальной комнате. Еще в библиотеке можно одолжить спортивный инвентарь. В детском отделе можно играть и брать взаймы лошадь на палочке. Библиотека также рада организовать кинозалы, обзорные экскурсии и даже мастер-классы для детей.

Библиотека предлагает доступ в интернет и возможность использования принтера. Планшеты можно использовать в помещении библиотеки при наличии библиотечной карты клиента. Карту клиента можно получить в отделе обслуживания клиентов.

Услуги библиотеки бесплатны!

Информация о библиотеке, контактная информация и часы работы: https://www.pori.fi/en/culture-and-sports/libraries 

Facebook: www.facebook.com/porinkirjasto 

Instagram: https://www.instagram.com/porinkirjasto/ 

Дополнительная информация и контакты: координатор Heli Leppäniemi, heli.leppaniemi@pori.fi, +358 44 701 2974

УСЛУГИ МУЗЕЕВ ГОРОДА ПОРИ

В городе работают шесть музеев, где вы можете узнать об истории города, искусстве, местной природе, промышленности и об устройстве старых домов. Прибывающие из Украины смогут посещать музеи города бесплатно при предоставлении украинского паспорта на кассе.

ХУДОЖЕСТВЕННЫЙ МУЗЕЙ (Eteläranta) 

Художественный музей, расположенный на берегу реки Kokemäenjoki, является известным музеем современного искусства. На выставках можно увидеть новые финские и зарубежные произведения искусства. Выставки представляют текущие явления и поднимают обсуждаемые темы. Показы проходят на финском и английском языках. В художественном музее также проводится широкий спектр мероприятий, выставочных теров и мастер-классов для взрослых и детей. Язык мероприятий финский, но участие может быть поддержано, например на английском. Вы также можете заказать экскурсию или мастер-класс для своей группы. Прибывающие из Украины могут бесплатно посещать музей, предъявив украинский паспорт на кассе.

Часы работы: Вт - Вс 11.00-18.00, Ср 11.00-20.00, Пн выходной. по средам в музее проводиться общая экскурсия в 18.00. 

Дополнительная информация:  Mirja Ramstedt-Salonen, mirja.ramstedt-salonen@pori.fi, +358  44 701 1119.

www.poriartmuseum.fi

ГАЛЕРЕЯ PORIGINAL (Eteläranta 6) 

Галерея Poriginal - это выставочное помещение рядом с Художественным музеем. Галерея предоставляет актуальное финское искусство и искусство региона Сатакунта с международной точки зрения. В эту галерею легко попасть и вход бесплатный.

Время работы: Вт - Вс 11.00-18.00, Пн выходной.

Дополнительная информация: Kai Ruohonen, kai.ruohonen@pori.fi, +358 44 701 1093.

www.poriartmuseum.fi/fin/poriginal-galleria

МУЗЕЙ САТАКУНТЫ (Hallituskatu 11)

Музей Сатакунты представляет историю города Пори и региона Сатакунта от каменного периода по настоящее время. В музее игровое место для детей и мастерская где можно рисовать и играть. В 2022 году меняющаяся экспозиция представит историю событий в городе Пори во время второй мировой войны.

Часы работы: Вт-Вс 11.00-18.00, Ср 11.00-20.00, Пн - выходной.

Продажа билетов : +358 2 621 1063, satakunnanmuseo@pori.fi

МУЗЕЙ ПРИРОДЫ ARKKI (Pohjoispuisto 7)

МУЗЕЙ ПРИРОДЫ ARKKI представляет природу и животных этого региона, прекрасное место для детей. Летом 2022 в музее будет представлена выставка всемирно известного художника Anu Tuominen ”Honka mänty petäjä! sanoi karhu” ( что в переводе значит - Хонка сосна обманщик! сказал медведь)

Время работы: Вт-Вс 11.00-17.00, Пн - выходной.

Продажа билетов: +358 2 621 1176, arkki@pori.fi

МУЗЕЙ ROSENLEW (Kuninkaanlahdenkatu 14)

МУЗЕЙ ROSENLEW представляет промышленную историю региона в 1853-1987 через историю и продукцию большой компании  Rosenlew. В помещениях сменных выставок музея в 2022 году будет рассказываться о работе завода во время второй мировой войны. 

Время работы: Вт-Вс 11.00-17.00, Пн - выходной.

Продажа билетов:  +358 2 621 1866, rosenlew-museo@pori.fi 

МУЗЕЙ СТРОИТЕЛЬНОЙ КУЛЬТУРЫ TOIVO (Varvinkatu 19 – Juhana Herttuankatu 15) 

МУЗЕЙ СТРОИТЕЛЬНОЙ КУЛЬТУРЫ TOIVO работает в очаровательном блоке деревянных домов и дает советы по ремонту старых домов. В музее будет представлено жизнь жителей Пори с 1820-х по 1950-е годы. Летом в музее будет организовано мастер-классы по изготовлению разных поделок.

Время работы: Вт-Чт 12.00-17.00

Дополнительная информация: +358 621 1051, toivo@pori.fi 

Пребывающие с Украины могут посещать музеи города Пори предоставив паспорт на кассе по продаже билетов. 

Мероприятия музея проходят на финском языке, но некоторые  экспозиций музея доступны на английском языке, и клиенты также обслуживаются на английском языке. Экскурсии на английском языке можно заказать в музеях. Дополнительная информация: куратор Carita Tulkki, +358 701 1054 / carita.tulkki@pori.fi

Дополнительная информация о музеях на английском языке: https://www.pori.fi/en/culture-and-sports/museums

ДОМ КУЛЬТУРЫ ANNIS (Annankatu 6)

Часы работы: Пн-Пт 9.00-18.00. Рады всех приветствовать!

На открытой стене в галереи чередуются художественные выставки  Пн - Пт с 9.00 до 18.00, вход бесплатный.

Часто по пятницам проходит меняющаяся программа в кафе музея между 14.00 - 22.00.

В музее есть театральное, музыкальное и художественное помещение. Спрашивайте о свободных местах.

Также можем спланировать обслуживание групп. 

Дополнительная информация: Marju Kauppinen, marju.kauppinen@pori.fi | +358 44 701 9159

https://www.pori.fi/kulttuuri-ja-liikunta/lastenkulttuurikeskus-kruunupaa/kulttuuritalo-annis

ДЕТСКИЙ КУЛЬТУРНЫЙ ЦЕНТР KRUUNUPÄÄ

Галерея  Kruununpää  открыта со вторника по четверг с 12 до 14 часов.  Вход  в галерею со стороны улицы Porilaistenkatu.  Посещение бесплатное.  Детский культурный центр Kruunupää организует художественные мастер-классы и мероприятия в центре , школах, детских садах и других помещениях. В галерее Kruunupää  проходят художественные выставки для семей с детьми.

Художественные мастер-классы для украинских семей с детьми
Контактное лицо для семейных семинаров  Sanna Pajunen-Kyynäräinen | sanna.pajunen-kyynarainen@pori.fi | +358 44 701 9767.

Художественные мастер-классы в приемном центре
Для прибывающих из Украины в приемном центре будет организовано мастер-класс,  который будет состоять из трех частей. В мастерской будет изготовляться «Блокнот мечты»  в мягкой обложке.  В качестве инструкторов мастер-класса: Júlia Kovács-Haavisto и Petri Haavisto.
Контактное лицо:  Petri Haavisto | petri.haavisto@pori.fi | +358 44 701 2981.

Детский культурный центр Kruunupää
Rautatienpuistokatu 7 (вход с улицы Porilaistenkatu), 28130 Pori 
https://www.pori.fi/lastenkulttuurikeskus-kruunupaa