Etusivu > Tekninen palvelukeskus > Puistot ja metsät > Vihertietokeskus > Kasvinäytealueet > Vihertietokeskuksen ja puistotoimen toimiston pihapiiri

Vihertietokeskuksen ja puistotoimen toimiston pihapiiri

Satakunnan Vihertietokeskuksen piha-alueesta on osa rakennettu sisäpihaksi. Erilaisten pienten pihakokonaisuuksien vihreyttämiseen soveltuvien kasvien lisäksi piha-alueella esitellään pinnoitevaihtoehtoja ja annetaan esimerkki pergolarakentamisesta. Kasvivalintoja tehtäessä on haluttu tuoda esille myös vuodenaikojen vaihtelut ja esimerkiksi syksyyn kuuluvat syysvärit ja talvisen lumipeitteen kauneus.Piha-alueelle on myös jätetty näytemaa, johon vuosittain erilaisilla teemoilla tuodaan esille mielenkiintoista katsottavaa.Pihan kasveja valittaessa on käytetty runsaasti erilaisia pikkuhavuja ja siten vihreyden merkitystä myös talvella on haluttu korostaa. Pergolan seinustalla kasvaa mm. okakuusia, tuijia, kääpiöserbiankuusia ja vuorimäntyjä.


Nurmikon korvaajaksi pensas- ja kukka-alueille on pihassa esillä maanpeitekasveja. Hyvin leviävät ja vaatimattomat kasvit kuten suikeroalpi (Lysimachia nummularia) ja rönsyansikka (Waldsteinia ternata) ovat peittäneet alleen koko pihan keskiosan. Näin on saatu aikaan esimerkiksi mongolianvaahteran (Acer tataricum subsp. ginnala), kallionauhusten (Ligularia dentata ´Desdemona´) ja keltapajuangervojen (Spiraea japonica ´Goldmound´) kasvu "vihreästä matosta".

Koko pihapiirin alueella kasvavat kasvit on merkitty sekä suomalaisilla että tieteellisillä nimillä tunnistamisen helpottamiseksi. Pihapiiriin on mahdollista tutustua myös vihertietokeskuksen ollessa suljettu. Toimiston ympäristössä on myös esillä muurikivirakentamista ja kasvien käyttöä kiveysten yhteydessä.Vihertietokeskuksen ja puistotoimen käsittävän rakennuksen ympäri voi kiertää ja tutustua kasvillisuuteen eri vuodenaikoina. Kasvilistan ja kartan saa vihertietokeskuksesta.