Etusivu > Tekninen palvelukeskus > Puistot ja metsät > Vihertietokeskus > Palvelut > Maksuttomat palvelut

Maksuttomat palvelut

Puutarhaneuvonta

Satakunnan Vihertietokeskuksessa paikan päällä annettava puutarhaneuvonta ja sähköposti- ja puhelinneuvonta on maksutonta. Neuvontapalvelussa etusijalla ovat vihertietokeskukseen saapuneet asiakkaat, joten ruuhka-aikoina saattaa joutua hieman odottamaan puheluun vastaamista.

Puh. 02 641 1333 tai 044 701 4308, vihertieto(at)pori.fiVihertietokeskuksessa annettava pihan suunnitteluapu

Suunnitteluapu tarkoittaa piha-alueen ideoimista ja erilaisten ratkaisujen löytämistä asiakkaan mukanaan tuoman materiaalin pohjalta. Palvelun tuotoksena ei synny valmista pihasuunnitelmaa eikä kuvallisia tai kirjallisia ohjeita.

Toiminnan ja kasvien esittelyalueiden esittely työaikana

Toiminnan ja näytealueiden esittely vaatii henkilökunnalta poikkeusjärjestelyjä ja siksi niistä on hyvä sopia etukäteen.

Kirjasto

Kattavasta puutarha-alan käsikirjastosta, josta löytyy alan kirjallisuuden lisäksi kotimaisia ja ulkomaisia puutarha-alan lehtiä sekä tuotetietoushyllykkö. Kirjastosta ei lainata kirjoja tai lehtiä. Kirjallisuuteen paikan päällä tutustumista varten on järjestetty hyvät tilat.

Asiakkaiden käytössä on tietokone, jossa on Internet-yhteys. Tietokone on vapaasti kaikkien käytettävissä, eikä siihen toistaiseksi tarvitse varata tietokoneaikaa.

Puunkaatoluvat

Porissa kaava-alueella tapahtuva puiden kaato on luvanvaraista. Lupamenettely perustuu Maankäyttö- ja rakennuslain 128 § Maisematyölupa soveltamiskäytäntöön.