Tupakkatuotteiden valvonta

Tupakkatuotteiden myynnin myyntipistekohtaiseen vuosittaiseen valvontamaksuun tulee tupakkalain muutoksen johdosta huomattava korotus vuodesta 2017 alkaen. Porin seudun ympäristöterveysjaosto on 29.9.2016 päättänyt, että myyntipistekohtainen valvontamaksu on 350 euroa alkaen 1.1.2017.

Paikallistasolla tupakkalain valvonta kuuluu kunnille, jotka valvovat tupakan myyntiä ja mainontaa sekä tupakointikieltojen noudattamista. Kunnissa tupakkavalvontaa hoitavat terveystarkastajat. Työsuojeluviranomaiset valvovat tupakointikieltojen noudattamista työyhteisöissä.

Valvira valvoo tupakkatuotteiden mainontakiellon noudattamista, tupakkatuotteista poltettaessa syntyviä terva-, nikotiini- ja häkäpitoisuuksia, tupakkatuotteiden sisältämiä lisäaineita sekä testauslaboratorioita ja pakkausmerkintöjä.

Lisätietoja Valvira

Tupakkatuotteiden ja nikotiininesteiden myyntiluvat

Tupakkatuotteiden ja nikotiininesteiden vähittäismyyntiä varten on haettava tupakkatuotteiden vähittäismyyntilupa. Myyntilupahakemus on mahdollista tehdä sähköisesti tai kirjallisella lupahakemuksella. Hakemus suositellaan tehtäväksi sähköisesti.

Tupakkatuotteiden vähittäismyynnin hakemus ja omavalvontasuunnitelmamalli

Nikotiinivalmisteiden myyntilupa

Myös nikotiinituotteiden vähittäismyyntiin on haettava vähittäismyyntilupaa. Myynti on mahdollista apteekkien lisäksi myymälöissä, huoltoasemilla, kioskeissa ja ravintoloissa. Valmisteita saa myydä ainoastaan 18 vuotta täyttäneille.

Hakemus nikotiinituotteiden myyntiin

Yhteystiedot

Terveysvalvonnan neuvontapuhelin, ma-pe klo 9-12, 044 701 3353, terveysvalvonta@pori.fi