Ekopajan palvelut

Ekopaja sijaitsee Lavian kaupunginosassa osoitteessa Keskustantie 4. Ekopajatoimintaa harjoitetaan vanhassa kenkätehtaassa keskustan kupeessa. Ekopajalla työskentelee lavialaisia nuoria ja aikuisia työntekijöitä. Tarkoituksena on ehkäistä lavialaisten nuorten ulkopuolisuutta ja aikuisten syrjäytymistä kansalaisyhteiskunnasta tarjoamalla mielekkäitä työtehtäviä työllistämisen parissa.

Ekopajan työntekijät avustavat lavialaisia useissa kyläyhteisön hyvinvointipalveluissa. Autonkuljettajat toimittavat kouluateriat päiväkoteihin ja kouluun, rakennusmiehet osallistuvat julkisten tilojen saneerauksiin ja toimitilamuuttoihin, ympäristörakentajat puolestaan avustavat puisto- ja viheralueiden kunnossapidossa.

Toiminta on paikallisväestössä suosittua ja vireää, pajalla työskenteleekin päivittäin lähes kolmekymmentä osaajaa eri ammattialoilta.

Ekopaja toimii alueensa sähkö- ja elektroniikkalaiteromun vastaaottopisteenä. Kuntalaiset voivat toimittaa sähkölaitteita ekopajan toimipisteeseen. Avustamme kuljetuksessa, voimme noutaa laitteita lähialueilta vastaanottopisteeseen.

Lavian Ekopajalla suoritetaan sähkö- ja elektroniikkalaiteromun (SE-romun) vastaanottoa, väliaikaista varastointia ja pienimuotoista kunnostamista. Vastaanotetut laitteet puretaan jatkojalostukseen tai loppusijoitukseen. Metalli- ja SE-romua noudetaan ja vastaanotetaan Lavian lähialueilta. Kylmälaitteiden osalta tehdään kierrätystoimintaa (muun muassa televisiot, radiot, mikroaaltouunit, tietokoneiden näytöt). Lavian ekopajalla on voimassa oleva ympäristölupa.

Ekopajassa valmistetaan myös omana tuotantona kalastukseen soveltuvia välineitä kuten vaappuja ja vieheitä. Niitä tehdään tilaustyönä.

Avoinna ma-to kello 7.00–15.00 ja pe kello 7.00–13.00. Osoite on Keskustantie 4, 38600 Lavia

Kuva: Cassius / Grafiikka: Toni Jalonen

Ekopaja, Kuva: Cassius / Grafiikka: Toni Jalonen

NimikeNimiPuhelinnumeroOsoite
TyöpajaohjaajaKulonpää Kimmo044-701 8572Keskustantie 4, 38600 Lavia

Sähköposti: etunimi.sukunimi@pori.fi