Taidepajan palvelut

Veturitallin taidepajalla kokeilemme erilaisia tapoja ja teksiikoita tehdä taidetta. Teemme tilaustöitä postikorteista, muotokuviin sekä suuriin seinämaalauksiin mahdollisuuksien mukaan ja osallistumme erilaisiin projekteihin. Nuoret ovat tehneett muun muassa kasvomaalauksia eritapahtumissa, avustaneet musiikkivideon kuvauksissa, maalanneet nukketeatterin lavastuksia sekä urakoineet valtavan määrän omaa taidetta.

Käymme tutustumassa paikallisiin taidenäyttelyihin ja järjestämme taidepajan taiteilijoiden näyttelyitä. Toetutamme taidepajan nuorten yhteisnäyttelyitä, joissa päästään harjoittelemaan ripustusta, näyttelyn purkua sekä avajaisia.

Taiteilijat tekevät taidettaan lyijykynillä, tusseilla, värikynillä, akryylimaaleilla, pastelliliiduilla ja vesiväreillä pääsääntöisesti, sekätekniikkaa hyödyntäen. Tarvikkeita löytyy pajalta, mutta myös omat välineet saa tuoda. Hyödynnämme erilaisia kierrätysmateriaaleja, joita pajalta löytyy.

Tärkeintä on oman tyylin löytäminen taiteilijana ja uusien tyylien rohkea kokeilu. Osastolta löytyy kirjoja, joita saa vapaasti tutikia ja hyödyntää eri tekniikoiden harjoittelussa. Oma motivaatio on tärkeintä uuden oppimisessa, mutta taidepajalla voit myös ohjaajalta pyytää apua.

Taidepajalla pääset tekemään yhteistyötä muiden paja-osastojen, Satakunnan työpajojen, NTP-tuotannon sekä monien eritahojen kanssa. Jokainen saa osallistua omien voimavarojensa mukaan yhteiseen tekemiseen ja ryhmässä toimimiseen.

Kuva: Cassius / Grafiikka: Toni Jalonen

Taidepaja, Kuva: Cassius / Grafiikka: Toni Jalonen

NimikeNimiPuhelinnumeroOsoite
OhjaajaopiskelijaAhdesmäki Ville044-701 9384Veturitallinkatu 7, 28120 Pori
TyövalmentajaElo Milvi044-701 1438Veturitallinkatu 7, 28120 Pori
TyövalmentajaRajala Raimo044-701 1387Veturitallinkatu 7, 28120 Pori

Sähköposti: etunimi.sukunimi@pori.fi