Älä pelkää, vaan rakastu

Pori ei ole yhden asian, totuuden tai iskulauseen kaupunki, vaan monipuolinen, muuntautuva ja intohimoista elämää viettävä outolintu, joka on ylpeä ainutlaatuisuudestaan ja antimistaan. Se on periksiantamaton, itsepäinen, mutta aina uudelleen luovasta hulluudesta ja vastakohdista voimaa ammentava kaupunki.

Täällä ytimessä on sitkeä yrittäminen ja oma tapa tehdä – alalla kuin alalla. Eri alojahan täältä löytyy ja pelkästään kaupungin organisaatiossa puuhaillaan viidellä eri toimialalla kaupunginjohtajan ja toimialajohtajien johtamana. 

Perusturvajohtaja hoitaa kunnan ydintehtävää, porilaisten hyvinvointia. Ei hän toki yksin huolehdi meistä kaikista vauvasta senioriin. Hänellä on apunaan koko joukko hyvinvoinnin ja hoitoalan ammattilaisia. 

Sivistystä on oppia tulemaan toimeen päiväkotikaverin tai naapurin kanssa tai tietää, että Porin perustaja Juhana Herttua oli itsensä Ruotsin kuninkaan poika. Yhtä lailla sivistävää on harrastaa ruumiinkulttuuria, rakastua bikram joogaan tai urheiluammuntaan. Mitä Porista ei löydy, se kyllä keksitään. 

Jossain pitää myös ihmisen asua. Teknisen toimialan tulenkantaja näyttää, että kyllä virkamieskin tarttuu lapioon. Tyypillisenä työpäivänään hän räknäilee konttorillaan, voidaanko katuvalojen momentilta siirtää jotain kiinteistöjen kunnostukseen. 

Kansallinen kaupunkipuisto, ehdottoman uniikki jokisuisto ja Yyteri. Nämäkin kaupungin helmet ovat ympäristö- ja lupapalveluiden heiniä, vai pitäisikö sanoa rantavehniä. Ympäristö- ja lupapalveluiden toimialajohtaja kehittää ja suojelee luonnon monimuotoisuutta. 

Tiesitkö, että konsernihallinnon toimialajohtajan ensimmäinen kesätyöpaikka oli lehmien hoitaja? Porin ohjaimissa hän pääsee paimentamaan julkisia hankintoja ja varallisuutta.

Eivät toimialajohtajat ja kaupunginjohtaja kuitenkaan yksinään kaikesta vastaa. Meitä on täällä yli 6000, jotka pitävät huolen, että palvelut pelaavat, asukkaat ovat tyytyväisiä ja Pori pysyy vetävänä huomennakin. Käytännössä joka 11. porilainen on kaupungin palveluksessa. 

Järkisyitä on ennenkin keksitty vasta sitten, kun lempi on jo roihahtanut. Älä siis pelkää – heittäydy, rakastu, tule meille töihin ja mietitään sitten myöhemmin mitä tuli tehtyä. 

 

Seuraa meitä:

Facebook: www.facebook.com/porinkaupunki
Twitter: @Porikaupunki
Instagram: @Porikaupunki