Valmistaudu haastatteluun

Työhaastattelut ovat luonnollisesti jännittäviä hetkiä, mutta sen ei kannata antaa haitata. Jos valmistaudut hyvin, myös haastattelu menee varmasti hyvin!
Tärkeintä on, että tulet haastatteluun omana itsenäsi. Sinulta tullaan kysymään koulutuksestasi ja osaamisestasi, vahvuuksista, kehittämisen kohtaista, onnistumisista, epäonnistumisista sekä esimerkiksi harrastuksista ja kiinnostuksen kohteista. 
 
Voit valmistautua käymällä läpi asioita mielessäsi tai kirjoittamalla niitä ylös paperille. 
 
Näitä asioita kannattaa kerrata ennen haastattelua:
  • Lue työpaikkailmoitus vielä huolella läpi. Käy läpi, mitä tehtävään kuuluu ja mitä sinulta odotetaan. Miten osaamisesi vastaa odotuksiin?
  • Tutustu Porin kaupungin verkkosivuihin ja somekanaviin. Muodosta käsitys tulevasta työpaikastasi; millainen organisaatio on ja mitä muuta täällä tehdään kuin juuri hakemassasi työpaikassa.
  • Osoita aktivisuutesi miettimällä haastattelijalle tai haastattelijoille jokin mieltäsi askarruttava kysymys, johon haluat saada haastattelussa vastauksen. Kannattaa kysyä rohkeasti niin saat tietää, sovitko työtehtävään ja kohtaavatko arvomme.
Nyt olet henkisesti valmis haastatteluun. Pukeudu vielä siististi, ota avoin mieli mukaan ja tule ajoissa työhaastatteluun!