Etusivu > Työllisyydenhoito > Nuorten työpaja > Työpajapalvelut

Työpajapalvelut

Varaosapankki

Varaosapankki on monipuolinen työympäristö, jossa voi tehdä ulko- ja sisähommia mm. lasitustöitä, paikkojen järjestelyä, siistimistä, pienimuotoista rakennustyötä, asiakaspalvelua ja myyntityötä. Varaosapankissa tehdään myös liitutauluja, sekä kunnostetaan ikkunoita ja väliovia. Varaosapankki hoitaa myös kiinteistöpuolen, joka pitää sisällään talvi- ja kesäkauden huoltotyöt.

Varaosapankkia voi seurata somessa:

Facebook: Varaosapankki Pori


Työpajakuljetukset

Kuljetuksissa kuljettajat vievät ruokaa kaupungin keskuskeittiöltä päiväkoteihin, kouluihin ja hoivakoteihin 600 ateriaa päivässä, kahdeksalla autolla. Kuljettajien työtehtäviin kuuluu myös arkisto- ja keräyspaperin kuljettaminen jälleen käsittelyyn. Kuljetuksiin tulevilla on oltava ajokortti. Aikaisempaa koulutusta ei tarvitse vaan työkaverit perehdyttävät.


Bändipaja

Porin nuorten työpajan bändipajalla on tarkoitus perehdyttää musiikin eri tyylilajeihin, soittamisen, teorian sekä musiikin teknologian puoleen. Bändipajalla pääsee kokemaan musiikin säveltämistä, säestämistä ja tuottamista nauhoitettuun muotoon. Yhteistyö on tärkeää bändipajan sisällä ja siellä pyritään, että kaikki tuntevat olonsa turvalliseksi uudessa ympäristössä ja uusien ihmisten keskellä. Bändipaja tekee myös yhteistyötä eri tahojen kanssa, kuten oppilaitosten, erityiskoulujen ja eri järjestöjen kanssa. Siellä autetaan myös verkostoitumaan eri yhteistyökumppanien kanssa ja kannustetaan musiikin opiskeluun tai työmaailmaan siirtymisessä.


Raksapaja

Raksapajalla työskennellään puu-, pintakäsittely- ja rakennusalalla. Puutöissä ja pintakäsittelyssä korjataan, entisöidään ja maalataan vanhoja tuotteita pääasiassa asiakastöinä, sekä valmistetaan uusia. Rakennustöissä suoritetaan pienimuotoisia rakennustöitä, tällä hetkellä esimerkiksi nuorten työpajan uusien tilojen rakennusta. Kokemus alan töistä ei ole välttämätöntä. Rakennusperinne on hyvä paikka kartuttaa kokemusta alan töistä rauhalliseen tahtiin, osaavien työvalmentajien ohjeistuksella.


Kädentaidot

Kädentaitojen pajalla on kenellä tahansa mahdollisuus neuloa, kutoa, virkata, askarrella, tehdä helmitöitä, nahkatöitä, mattoja ja muitakin käsitöitä. Kädentaidoissa tehdään tilaustöitä ja myytäviä tuotteita.Cafe Nuokkari

Keskustan nuorisotalon yhteydessä toimivassa Nuorten työpajan ylläpitämässä Café Nuokkarissa pääsee valmistamaan kahvilatuotteita sekä päivittäisen lounaan ja osallistumaan kahvilan yleiseen työskentelyyn ja asiakaspalveluun. Iltaisin tila toimii nuorisokahvilana, jolloin valmistetaan grillituotteita. Kahvila järjestää tarvittaessa tarjoilua erilaisiin tilaisuuksiin Nuokkarilla. Lisäksi kahvilassa tehdään tilaustöitä.


Ekopaja

Ekopaja sijaitsee Laviassa. Ekopajalla on pääsääntöisesti töissä 30 henkeä. Päätehtävänä Ekopajalla on sähkö- ja elektroniikka romun vastaanotto, purku, lajittelu ja myynti eteenpäin kierrätysalayrityksille, kuten Stenalle. Laviassa tehdään myös vaappuja kuten esimerkiksi Lavia uistin.


Pulpettipaja

Pulpettipajan toiminta alkoi keväällä 2017 kouluhuollon tiloissa. Työtehtäviin kuuluu Porin kaupungin koulujen ja päiväkotien koulukalusteiden kunnostaminen ja pintakäsittely. Tarvittavat lupakortit: tulityökortti, työturvallisuuskortti ja EA.


TYPA-paja

Työtehtävät TYPA-pajassa ovat moninaisia, pääasiassa ne kuitenkin koostuvat rakennus- ja korjaustöistä, purkutöistä, metallitöistä, muutoista ja kuljetuksista. Muuttojen osuus työtehtävistä on viime aikoina lisääntynyt, mikä johtunee siitä, että TYPA-paja suorittaa osan kaupungin virastojen, koulujen ja päiväkotien muutoista. Vuokraustoiminta on myös osa TYPA-pajan toimintaa. TYPA-paja tarjoaa palveluksiaan sekä kunnalle, yrityksille, että yksityisille henkilöille.


Taidepaja

Taidepajalla työskennellään itsenäisesti ja luodaan maalauksia erilaisia tekniikoita kokeillen. Taidepaja tekee myös tilaustöitä. Taidepaja tekee myös tilaustöitä sekä myytäviä tuotteita.


PRESSpaja

PRESSpaja kirjoittaa blogeja, arvostelee elokuvia tai musiikkia, haastattelee ihmisiä, tekee mainoksia nuorten työpajalle, valokuvaa, kuvakäsittelee ja osallistuu erilaisiin tapahtumiin. PRESSpaja julkaisee Pajakunnan kansa -verkkolehteä kerran kuukaudessa, joka on luettavissa facebookista Nuorten työpaja pori tai Press paja.
PRESSpaja päivittää myös:

Facebook: Nuorten työpaja Pori ja Presspaja Pori

Instagram: ntppori

Peliblogi

Porin nuorten työpajan blogi

Pajakunnan kansa


Vaatepankki

Nuorten työpajalla vaatepankki. Se on tarkoitettu työpajapalveluun tuleville henkilöille. Vaatepankista asiakas voi lainata työsuojavarusteet (työtakki, työsuojahousut ja käsineet), mikäli oma työtoimintapaikka ei voi niitä tarjota. Vaatepankki on avoinna arkisin ma-pe klo 10.00-14.00. Suositellaan soittamaan etukäteen!


Yyteri puhtaanapito (3.6.-31.8.2017)

Nuorten työpajan Yyteri ranta-alueiden puhtaanapito alkoi vuonna 2015, Porin kaupungin Infran kunnossapidon työtilauksesta. Jo kolmatta vuotta Yyterin porukka pitää 39 hehtaarin ulkoalueita siistinä. Työtä tehdään viikon jokaisena päivänä kolmen ryhmissä, kello 9-21:30 välisenä aikana.

Työhön kuuluu Yyterin ulkoalueilta roskien keräilyä, kolmen yleisen tilan puhdistus, yleisövessojen puhdistus kahden tunnin välein, harjaustyöt, parkkialueen ja grillipaikan huoltotyöt ovat pääsääntöiset työtehtävät.


Luontopaja

Porin Luontopajalle on jaoteltuna kaksi eri ryhmää; Liikkuva ryhmä sekä Lyttylän kartanon kiinteä ryhmä. Liikkuvassa ryhmässä liikutaan minibusseilla ja tehdään monenlaista luontorakentamista ja ympäristönhoitoa luonnossa ja vihreissä ympäristöissä, kuten Porin retkeilyreitistöillä.
Luontopajan tukikohdassa Lyttylän kartanolla puolestaan on kasvimaa, kasvihuone, kanoja, mehiläispesiä sekä lampaita. Lisäksi kartanolla tehdään erilasia retkeilyreittien rakenteita sekä monenlaisia ympäristönhoidollisia askareita. Luontopajalla on tällä hetkellä kirjoilla yhteensä noin 60 henkilöä ja toimintaa on ympäri vuoden.

Porin Luontopaja on Porin kaupungin työllisyysohjelman (2015–2025) mukainen Innovatiivinen Green Care -toiminto, joka liittyy työllisyyden edistämiseen ja sosiaaliseen kuntouttamiseen.

Facebook: Porin Luontopaja