Uusia porilaisia etsitään antamaan palautetta kaupungin uudistuvista verkkosivuista

Porin kaupunki kerää kuntalaisilta palautetta uudistuvista verkkosivuista. Avoimen sähköisen palautelomakkeen lisäksi kaupunki on kutsunut eri kohderyhmiä keskustelemaan sivuston kehittämisestä.

– Olemme ottaneet yhteyttä esimerkiksi senioreihin ja nuoriin. Nyt toivoisimme löytävämme hiljattain Poriin muuttaneita, jotka voisivat antaa palautetta uuden asukkaan näkökulmasta ja kertoa, mitkä tiedot heille ovat olleet tärkeitä tänne muuttaessaan, viestintäyksikön päällikkö Salla Rajala sanoo.

Haussa on viisi vapaaehtoista, jotka ovat muuttaneet Poriin vuoden 2017 aikana ja haluavat osallistua verkkosivuston kehittämiseen. Ilmoittautua voi sähköpostilla osoitteeseen viestinta@pori.fi. Ilmoittautuneiden kanssa sovitaan ajankohta, jolloin heidät kutsutaan kaupungintalolle kertomaan ajatuksiaan uusista verkkosivuista.

Kuntalaisten palaute kehittää sivustoa jatkuvasti

Asukkaat ovat antaneet aktiivisesti palautetta Porin kaupungin uusien verkkosivujen testiversiosta. Yhteensä vastauksia palautelomakkeeseen on kertynyt yli 600, joista suuri enemmistö on positiivisia. Sivusto on saanut kiitosta erityisesti modernista ulkoasusta, selkeydestä ja helppokäyttöisyydestä.

– Runsas palautteen määrä kertoo siitä, kuinka käytetty ja kuntalaisille merkittävä palvelu kaupungin verkkosivut ovat. On hienoa, että meillä on aktiivisia asukkaita, joiden kanssa teemme uusista sivuista parhaat mahdolliset, Rajala kiittää.

Sivustoa kehitetään palautteen perusteella. Esimerkiksi tekstin kontrastia on jo parannettu. Saatu palaute osoittaa lisäksi tapahtumakalenterin ja yhteydenottokanavien tärkeyden, joten niitä aiotaan nostaa sivustolla entistä helpommin löydettäväksi.

– Myös väriä on toivottu lisää. Pääotsikoille on suunnitteilla omat teemavärinsä, jotka näkyvät navigaatiossa ja esimerkiksi aiheen uutisissa, verkkosivu-uudistuksen projektipäällikkö Marianne Keskimäki kertoo.

 

Ihmisiä_keskustassa(2)_lokakuu2017_kuvaJennaLindfors.jpg