Porissa paljon kesätyöpaikkoja ensi kesänä – Asuntomessut työllistää yli 400 työntekijää

Porin kaupunki palkkaa jälleen useita kesätyöntekijöitä erilaisiin tehtäviin. Kaupunki kannustaa myös paikallisia työnantajia palkkaamaan kesätyöntekijöitä kesätyösetelin ja kesätyöpaikkatuen avulla.

Yksi tämän kesän suurista työllistäjistä on Asuntomessut Porissa 2018 –tapahtuma, jonne kesätyöntekijöitä palkataan usean työnantajan voimin.

Porin kaupunki hakee Asuntomessuille noin 20 kesätyöntekijää erilaisiin opastus- ja järjestelytehtäviin. Osuuskunta Suomen Asuntomessut työllistää niin ikään kesällä Porissa parikymmentä työntekijää lipunmyynnissä sekä yleisöopastuksessa messualueella. Alueen ravintolapalvelut tuottava Casseli hakee messuille noin 40-50 työntekijää pikaruoka-, kahvila- ja ravintolapisteisiin.

- Osassa tehtävistä on ikäraja, mutta paikkoja on tarjolla myös alle 18-vuotiaille, kertoo Asuntomessut Porissa 2018 -projektikoordinaattori Susanna Kivimäki.

Ensi kesänä Asuntomessuilla on erityisesti matkailu-, ravintola- ja kaupallisen alan opiskelijoille paljon kesätöitä tarjolla. Lisäksi messualueen näyttelykohteiden näytteilleasettajat työllistävät erilaisissa opastus- ja myynti- ja markkinointitehtävissä. Näytteilleasettajat rekrytoivat itsenäisesti työntekijänsä erilaisilla työnhakukanavilla sekä omilla verkkosivuillaan ja sosiaalisen median kanavissa.

Kaupungin tarjoamat kesätyöt Asuntomessuille tulevat hakuun keskiviikkona 24.1.2018. Hakuaika on kolme viikkoa. Ohjeet kesätyöhakuun löytyvät osoitteesta asuntomessut.fi/pori. Osuuskunta Suomen Asuntomessujen kesätyöhaku alkaa tammikuun lopussa.

Porin kaupunki, Asuntomessut ja Casseli ovat mukana SataRekry-messuilla Porin Puuvillan kauppakeskuksessa keskiviikkona 24. tammikuuta kertomassa tulevista kesätyöpaikoista.

- Yhteensä arvioimme, että kesätyöpaikkoja on ensi kesän messutapahtumassa tarjolla parisataa. Messualueella työskentelee kuukauden aikana yli 400 työntekijää, iloitsee Kivimäki.

Porin kaupungin muista kesätyöpaikoista saa tietoa osoitteesta pori.fi/kesatyopaikat. Lisäksi kaupunki tarjoaa Porissa toimiville yrityksille kesätyöseteleitä ja kesätyöpaikkatukea.

Kävelykatu 3