Uusi suurtapahtuma Framil tuo 5000 osallistujaa Kirjurinluotoon

Porissa järjestetään uusi suurtapahtuma kesäkuussa, kun partiotapahtuma Framil kerää kaupunkiin 5 000 osallistujaa. Tapahtuman järjestää Lounais-Suomen Partiopiiri yhdessä Porin kaupungin kanssa.

Porissa järjestetään uusi suurtapahtuma kesäkuussa, kun partiotapahtuma Framil kerää kaupunkiin 5 000 osallistujaa. Tapahtuman järjestää Lounais-Suomen Partiopiiri yhdessä Porin kaupungin kanssa.

Suurtapahtuma on avoin kaikille: ohjelmaa riittää kaiken ikäisille ja tapahtumaan ovat tervetulleita kaikki riippumatta siitä, onko partiotaustaa. Framil järjestetään 8.–10.6.2018 Kirjurinluodossa. Ilmoittautuminen tapahtumaan on avoinna ja jatkuu 28. maaliskuuta asti. Kaikki tieto tapahtuman ohjelmasta, aikataulusta, ilmoittautumisesta ja yhteistyökumppaneista löytyy tapahtuman verkkosivuilta.

– Ohjelmassa seikkaillaan maalla, merellä ja ilmassa. Yöt nukutaan Puolustusvoimien teltoissa Kirjurinluodossa, tapahtuman johtaja Mari Kousa-Kuusisto kertoo.

Tapahtuman suojelijana toimii pyörätuolikelaaja Leo-Pekka Tähti, jonka porilaiset äänestivät viime kesänä porilaisuuden perikuvaksi.

– Tähti tekee periksiantamattomuuden ja itsensä ylittämisen näkyväksi. Siksi hän toimii Framil-tapahtumassa eri osallistujaryhmiä yhdistävänä voimana, Kousa-Kuusisto perustelee.

Framilla tehdään uudenlaista yhteistyötä yli rajojen, sillä mukana on myös muita nuoriso- ja vapaaehtoisjärjestöjä. Framil päättyy sunnuntaina 10. kesäkuuta yhteistyötoriin. Silloin Porin kauppatorilla esitellään monenlaista vaikuttamista ja vapaaehtoistyötä SuomiAreenan Kansalaistorin tapaan.

– Framilla kaikki pääsevät framille, sillä tapahtuma tehdään yhdessä paikallisten toimijoiden kanssa. Jo nyt mukaan on saatu paljon erilaisia yhteistyökumppaneita ja mukaan mahtuu edelleen, Kousa-Kuusisto kannustaa.

Haussa on niin yksityisen kuin julkisen tahon toimijoita. Tarkoituksena on, että kumppanuudesta on molemminpuolinen hyöty. Yhteystiedot löytyvät tapahtuman verkkosivuilta ja yhteyttä voi ottaa myös sosiaalisen median kautta.

Tapahtuman valmistumista voi seurata some-kanavissa Facebookissa, Instagramissa ja Snapchatissa käyttäjätunnuksella @framil2018 ja aihetunnisteella #framil.

framil logo