Juhannusta förskottiin

Juhannusviikon keskiviikkona vietetään Toivon pihassa perinteistä förskottijuhannusta, jolloin ohjelmassa on musiikkia, laulua, vihdantekoa, pannukaffeeta ja kastettavaa. Juhannusaaton aattona on vuorossa lasten juhannuspaja, jossa tehdään saunavihtoja ja koristellaan juhannussalko.

Förskottijuhannus

Keskiviikkona 20.6. klo 11-14

Rakennuskulttuuritalo Toivon pihassa virittäydytään juhannustunnelmaan förskottijuhannuksena keskiviikkona 20.6. klo 11 – 14.  Tapahtumassa otetaan juhannukseen förskottia tekemällä haitarimusiikin soidessa juhannusvihtoja ja nauttimalla sen ohessa kupillinen aitoa pannukaffeeta kastettavan kera.  Förskottijuhannus on maksuton ja se järjestetään yhteistyössä Vapaaehtoistoiminnan keskus Liisan kanssa.

Ohjelmassa mm.

  • klo 11.15 Kuvataidepäiväkoti Viikarin lapset esiintyvät
  • klo 12.30 Vapaaehtoistoiminnan keskus Liisan näytelmäpiiri esittää: ”Kaikk oli ennen vanhaan paljo paremmi”
  • Joares ja Pentti Laine esiintyy
  • Yhteislaulua
     

Lasten juhannuspaja

Torstaina 21.6. klo 11-14
Torstaina on vuorossa lasten juhannuspaja, jossa koristellaan Toivon pihaan juhannussalko sekä tehdään saunavihtoja. Pajassa on mehu- ja piparitarjoilu. Maksuton.

Kuvassa juhannussalko Toivon pihassa. Vielä 150 vuotta sitten juhannussalko oli tavallinen koriste Porin seudulla. Esimerkiksi vuonna 1862  Sophiegartenissa (tikkutehtaalla) järjestettiin maalaismainen juhannusjuhla, jossa tehtaan työläiset huvittelivat tanssimalla piiritansseja ja äänekkäitä polskia ympäri mahtavan, rikkaasti koristellun juhannussalon.

Juhannussalko

Ota yhteyttä:

Tuulikki Kiilo
intendentti
Varvinkatu 19 28100 Pori