Seminaari Köyliönjärven maisema-alueesta

Köyliönjärven valtakunnallisesti arvokkaalla maisema-alueella on katseltu maisemia tavallista tarkemmin viimeisen vuoden aikana. Maisemanhoitoalue Satakuntaan –hankkeessa on laadittu alueelle hoito- ja käyttösuunnitelmaa yhteistyössä asukkaiden kanssa tukemaan eri toimijoiden tekemää maisemanhoitotyötä. Nyt halutaan innostaa myös alueen yrittäjiä ja muita yhteisöjä löytämään maiseman tarjoamat mahdollisuudet. Satakunnan Museo ja Säkylän kunta järjestävät Tunnista maiseman mahdollisuudet –seminaarin tiistaina 18.9. Säkylässä.

Säkylän Köyliönjärvi on yksi Suomen kansallismaisemista ja lähialueella on monia muitakin hienoja maisemakohteita. Kaunis maisema edistää ihmisten hyvinvointia, vahvistaa paikallisidentiteettiä ja houkuttelee matkailijoita. Maisema voi myös synnyttää uutta liiketoimintaa tai tuoda lisäarvoa olemassa olevalle toiminnalle. Mitä lisäarvoa maisema voisi tuoda sinun yrityksellesi? Entä miten alueen yritykset ja yhteisöt voisivat edistää arvokkaan maiseman säilymistä?

Satakunnan Museo ja Säkylän kunta järjestävät Tunnista maiseman mahdollisuudet –seminaarin tiistaina 18.9. klo 13 Leirikeskus Pihlavassa (Lehmuuntie 35, Säkylä). 

Kehitysjohtaja Leena Lahdenvesi-Korhonen Maa- ja kotitalousnaisten keskuksesta kertoo, miten maisemaa on tuotteistettu Ruotsissa ja arkeologi Leena Koivisto Satakunnan Museosta esittelee Adoptoi monumentti -toiminnan tarjoamia sponsorointimahdollisuuksia. Tilaisuudessa solmitaan myös Satakunnan kolmas adoptiosopimus. Projektipäällikkö Minna Uusiniitty-Kivimäki Satakunnan ammattikorkeakoulusta kertoo puolestaan matkailun uusista trendeistä.

Päiväohjelman jälkeen tehdään retki Köyliönjärven kulttuurimaisemaan tarinankertoja Riikka Palosen opastamana. Retkellä pääsemme tutustumaan historialliseen Köyliön Vanhakartanoon, romanttiseen Lemmenpolkuun ja tunnelmalliseen ravintola Korkea Tammeen.

Seminaarin ohjelma ja ilmoittautuminen 14.9. mennessä tästä linkistä.

Lisätietoja: Satakunnan Museo, projektipäällikkö Niina Uusi-Seppä, p. 044 701 8511, niina.uusi-seppa@pori.fi

 

Köyliönjokivarren viljelysmaisemaa, kuvaaja Niina Uusi-Seppä

Köyliönjokivarren viljelysmaisemaa