Porin Pelipäivä täyttää keskustan nuorisotalon peleillä sekä peliteemaisella elokuvaillalla

Porin Pelipäivänä lauantaina 17.11.2018 klo 16–22:30 on luvassa ilmaista pelaamista nuorille ja aikuisille (alle 13v. aikuisen seurassa) sekä elokuvan katselua Keskustan Nuorisotalolla.

Alkuillasta klo 16-20 keskitytään itse pelaamiseen. Kävijät voivat pelata Overwatchia verkkonuorisotalo Netarin ohjaajan kanssa, lautapelejä pöytäpeliseura Pöllökarhujen kanssa, konsolipelejä Porin kaupungin nuorisopalveluiden ohjaajien kanssa ja minimysteeripelejä Mysteeri Experiencen kanssa. Satakunnan ammattikorkeakoulu ja Robotiikka Akatemia tuovat tapahtumaan tanssivan Pepper-robotin ja VR-pelejä. Kävijät saavat myös itse kokeilla pelien tekemistä IGDA Satakunnan, Sataedun ja UCPorin pisteellä pidettävissä työpajoissa. HYPE-hankkeessa syntyneitä hyötypelejä testaamalla voi huomata, miten pelaaminen ei ole pelkästään viihdettä varten. Jos haluaa jatkaa pelailua Pelipäivän jälkeenkin, niin pelejä voi myös viedä kotiin lainaamalla omalla kirjastokortilla Porin Kaupunginkirjaston popupista ja ostamalla pelejä myyjiltä kuten Pelikryptalta sekä Snowdale Designilta.

Päivän päätteeksi popataan popparia ja katsotaan klo 20-22:30 yleisöäänestyksen voittanut VR-peliteemainen Ready Player One –elokuva valkokankaalta. Katso elokuvan traileri tästä:

 

Koko päivän ohjelman voi katsoa tapahtuman Facebook-sivuilta: Porin Pelipäivä 2018
 sekä nuokka.fi/porinpelipäivä

Pelipäivä on jokavuotinen pelikasvatuksen teemapäivä, jonka tavoitteena on rakentaa positiivista pelikulttuuria ja vähentää pelaamiseen ja pelaajiin liittyviä ennakkoluuloja. Tapahtuman järjestää Porin kaupungin nuorisopalvelut yhdessä eri toimijoiden kanssa. Pelipäivä on osa kansainvälistä ja pohjoismaista peliviikkoa ja sitä vietetään 5.-11.11.2018. Peliviikkoa koordinoi Kansallinen audiovisuaalinen instituutti.

Porin Pelipäivä täyttää keskustan nuorisotalon peleillä sekä peliteemaisella elokuvaillalla