Lumityöt jatkuvat läpi viikon

Kaupungin aurauskalusto on ollut liikkeellä koko viikonlopun. Seuraavaa isompaa lumisadetta odotetaan huomiselle tiistaille.

Keskustan kadut ja pyörätiet saatiin aurattua sunnuntain ja maanantain välisenä yönä, kun liikenne alueella rauhoittui. Lunta pyryttää osassa kaupunkia tälläkin hetkellä ja nyt valmistaudutaan huomiselle ennustettuihin sateisiin.

- Kalusto on siirtynyt asuntokaduille. Myös bussipysäkit ja suojateiden kohdat käydään läpi ja näkemiä pyritään parantamaan, kertoo tiemestari Jyrki Kartastenpää Porin kaupungilta.

Auraus hoidetaan liikenneväylien hoitoluokituksen mukaan. Etusijalla ovat pääväylät sekä joukkoliikenteen reitit. Kaupungilla on huollettavana yhteensä noin 950 kilometriä katualueita, joista noin 600 kilometriä on katuverkkoa ja noin 320 kilometriä pyöräteitä.


Kaupungin lumenläjityspaikka on kaikkien käytettävissä

Erityisesti keskustan alueella lumikasat alkavat kohota jo huimiin korkeuksiin. Lumen siirtäminen tonteilta kaupungin katu- ja puistoalueille on kuitenkin kiellettyä.

- Mikäli omalla tontilla ei ole riittävästi tilaa, on lumi kuljetettava lumenläjitysalueelle. Kaupungin maksuton lumenläjitysalue sijaitsee Raatimiehenluodossa ja sinne voivat tuoda lunta myös yksityiset kiinteistöt, muistuttaa Kartastenpää.
 

Liikenneväylien kunnossapito