Porin pääkirjastossa tapahtuu Mediataitoviikolla: elokuvaa, digiopastusta ja mediasatuja

Helmikuun ensimmäisellä viikolla vietetään valtakunnallista Mediataitoviikkoa. Porin pääkirjastossa järjestetään viikon aikana media-aiheisia tapahtumia sekä lapsille että aikuisille.

Mediataitoviikon aloittaa lapsille suunnattu elokuvanäytös. Mediataitoviikon elokuvassa seikkailee eräs nakuttamisestaan tunnettu siivekäs piirroshahmo. Keskiviikkona ja torstaina järjestetään mediasatutunnit esikoululaisille, teemoina pelaaminen ja koodaaminen.

Aikuisille järjestetään Digituokio liittyen tietoturvallisuuteen. Aihe on jatkuvasti ajankohtainen erilaisten tietomurtojen takia.  Tuokiossa kerrotaan muu muassa, miten pystyy luomaan vahvan salasanan, joka on vaikea murtaa. Vinkkejä antaa tieto- ja viestintätekniikan suunnitteluopettaja Suvi Soukki-Laine. Tapahtuma on avoin kaikille kiinnostuneille ja siihen voi osallistua vaikka lounastauon aikana.

Senioreille opastusta pankkien verkkopalveluihin ja mobiililaitteisiin

Tiistai jatkuu senioreille suunnatuilla Pankkipäivillä, jossa pankkien edustajat antavat opastusta pankkien verkkopalveluiden käyttöön. Henkilökohtaista neuvontaa pulmiin omien laitteiden kanssa saa torstaisessa seniorien tabletti- ja älypuhelinpiirissä.

Mediataitoviikon tapahtumien ajat ja paikat:

  • Lasten Leffamaanantai 4.2. klo 15 alkaen, seminaarihuone 1. (2. krs) Ikäraja K-7

  • Digituokio: Näin luot vahvan salasanan tiistaina 5.2 seminaarihuone 1 (2. krs) klo 12-13. Yhteistyössä Porin kaupunginkirjasto ja Porin seudun kansalaisopisto

  • Pankkipäivät tiistaina 5.2 klo 13-15 kirjaston aulassa. Paikalla Säästöpankin, Nordean ja OP:n opastajat. Omat pankkitunnukset mukaan.

  • Mediasatutunnit esikouluryhmille keskiviikkona 6.2. ja torstaina 7.2. (ennakkoon ilmoittautuneille ryhmille)

  • Seniorien tabletti- ja älypuhelinpiiri torstaina 7.2. klo 13.00-14.30, seminaarihuone 2, 2 krs

Kaikki tapahtumat ovat maksuttomia. 

 

Lapset viltin alla