Sataoopperan ja Pori Sinfoniettan Oopperagaalassa laulavat kokeneet oopperan ammattilaiset sekä laulanjanuransa alussa olevat lahjakkaat nuoret

Sataooppera eli Satakunnan Oopperayhdistys ry. aloittaa toimintansa näyttävästi järjestämällä Oopperagaalan yhdessä Pori Sinfoniettan kanssa.

Sataoopperan ja Pori Sinfoniettan Oopperagaala kullaan torstaina 7. helmikuuta. Konsertin johtaa Pori Sinfoniettan ylikapellimestari Tibor Bogányi ja solisteina kuullaan sekä kokeneita oopperan ammattilaisia että vasta laulanjanuransa alussa olevia lahjakkaita nuoria.

Mukana on myös uudelleen koottu oopperakuoro, joka sekin koostuu niin kokeneista laulajista, kuin nuoremmistakin. Kuoron on valmentanut kuoronjohtaja Sanna Kuusisto.

Illan ohjelmistossa kuullaan muun muassa Händeliä, Mozartia, Bizet’ta ja muita rakastettuja säveltäjiä, Verdiä ja Puccinia unohtamatta.

Yksin Anna-Kristiina Kaappolan esittämä Toscan rukous, samannimisestä oopperasta, on kuulemisen arvoinen. Verdin La Traviata hurmasi satakuntalaiset 90-luvulla. Teoksesta kuullaan ja nähdään koko solistikunnan ja kuoron esittämänä juhlakohtaus ”Brindisi”.

Sataoopperan yhteistyökummpaneina toimivat Pori Sinfonietta, Palmgren-konservatorio ja Sibelius-Akatemian laulumusiikin osasto.

Oopperagaala
to 7.2. klo 19
Promenadisali

Tibor Bogányi, kapellimestari
Anna-Kristiina Kaappola, sopraano
Katja Vaahtera, sopraano (kotoisin Raumalta)
Sari Nordqvist, mezzosopraano (kotoisin Porista)
Jasper Leppänen, tenori
Johannes Pessi, baritoni (kotoisin Porista)
Aapo Kilpelä, bassobaritoni

mm.
Mozart: “Bei Männern, welche Liebe fühlen” (Taikahuilu)
Verdi: “Studia il passo... Come dal ciel” (Macbeth)
Puccini: “Recondita armonia” (Tosca)

LIPUT: permanto&takaparvi 38/25€, sivuparvet 23,50/15€ (sis. Ticketmasterin toimitusmaksun)
HUOM! Pori Sinfoniettan kausi-, lahja-, vapaa- ja 10-kortit eivät ole voimassa.

Ei avointa kenraaliharjoitusta.
 

Oopperagaala