Päättäjät kysyvät lapsilta – seuraa suoraa lähetystä netissä keskiviikkona

Porilaisille lapsille ja nuorille pidetään kyselytunti, jossa heille esitetään porilaisten päättäjien tekemiä kysymyksiä. Vastaamassa on sekä ala- ja yläkoululaisia että lukiolaisia.

Kyselytunti pidetään kaupungintalolla 6. maaliskuuta kello 13–14. Tilaisuutta voi seurata suorana lähetyksenä netissä tästä linkistä.

– Päättäjät ovat laatineet kysymyksiä porilaisille lapsille ja nuorille, jotka ovat valmistautuneet vastaamaan niihin nyt keskiviikkona striimattavalla kyselytunnilla, kertoo luokanopettaja ja osallisuustyöryhmän vetäjä Susanna Väre Tuorsniemen koulusta.

Porin kaupunki tuottaa porilaisten lasten ja nuorten osallisuutta edistävää toimintaa. Kyselytunti järjestetään nyt seitsemännen kerran osana lasten ja nuorten kuulemis- ja vaikuttamisjärjestelmää.

– Porin kaupungin strategiat korostavat lasten ja nuorten asioita sekä kuntalaisten osallisuutta. Viime vuonna roolit kyselytunnilla olivat toisinpäin, mutta yhtä lailla aikuisten kyselytunti lapsille ja nuorille tukee erinomaisesti näitä tavoitteita, kertoo opetusyksikön päällikkö Taneli Tiirikainen.

Kyselytunnin striimauksen toteutuksesta vastaa Porin Lyseon koulun ja lukion sekä Porin suomalaisen yhteislyseon lukion oppilaista koottu työryhmä Porin videotuen käyttömestari Jarkko Montosen opastuksella. 

Opiskelijat