Porissa järjestetään kaikille avoimia somevanhempainiltoja – tavoitteena lisätä vanhempien tietoisuutta sosiaalisen median haittapuolista

Häirintä ja ahdistelu sosiaalisessa mediassa ovat nousseet huolenaiheiksi sekä keskusteluun lasten ja nuorten kasvua ja kehitystä vaarantavista ilmiöistä. Lasten turvallisuuden lisäämiseksi Porissa järjestetään Kaarisillan, Meri-Porin ja Kuninkaanhaan kouluissa kaikille avoimet vanhempainillat, joissa huoltajille annetaan tietoa sosiaalisen median haitallisista ilmiöistä.

Sosiaalinen media on nykypäivänä osa lasten ja nuorten elämää. Verkossa kaikki eivät noudata lakeja ja pelisääntöjä ja se aiheuttaa toisinaan ongelmia.

– Tämä huoli on ajankohtainen ja siihen puuttuminen edellyttää yhteistä ponnistelua. Järjestämme yhteistyökumppaneidemme kanssa Kaarisillan, Meri-Porin ja Kuninkaanhaan kouluissa vanhempainillat, joissa jaetaan tietoa ja keskustellaan sosiaalisen median ilmiöistä, kertoo kasvun ja oppimisen tuen perusyksikön esimies Tero Grönmark.

Vanhempainilloissa kuullaan neljä noin 10–15 minuutin asiantuntijapuheenvuoroa sosiaalisen median turvataidoista. Tarkoituksena on lisätä huoltajien tietoisuutta tunnistaa, varautua ja puuttua lastensa sosiaalisessa mediassa kohtaamiin lieveilmiöihin sekä saada tarvittaessa viranomaistukea ongelmatilanteisiin.

– Iltojen toteutukseen kutsuttiin tahoja ja toimijoita, joilla on paikallista asiantuntijuutta sekä kokemusta sosiaalisen median huolestuttavista ilmiöistä. Tietoiskujen lisäksi jokaisen tilaisuuden loppuun on varattu aikaa huoltajien kysymyksille, kertoo Grönmark.

Kaikille avoimet somevanhempainillat järjestetään Kaarisillan koulussa 13. maaliskuuta, Meri-Porin koulussa 26. maaliskuuta ja Kuninkaanhaan koulussa 3. huhtikuuta. Some-vanhempainillat alkavat kello 17.45. Tilaisuuksien sisällöt ovat asiantuntijapuheenvuorojen osalta identtiset.

Ensi viikolla 13. maaliskuuta Kaarisillan koulussa järjestettävä tilaisuus livestriimataan, joten sitä voi seurata vaikka omalta kotisohvalta. Linkki suoraan lähetykseen. Lähetys aukeaa linkin osoittamalla sivulla tilaisuuden alkaessa.

Porin kaupungin yhteistyökumppaneina tapahtumien toteuttamisessa ovat mukana Ankkuri-toiminta, Mannerheimin Lastensuojeluliiton Satakunnan piiri sekä Kuninkaanhaan koulun vanhempainyhdistys.

 

Yleisö