Poriin kaivataan edelleen nuorille tukihenkilöitä

Nuorille kaivataan Porissa vapaaehtoisia juttukavereita ja luotettavia aikuisia yhdessä tekemiseen. Tukihenkilöitä koulutetaan Rakkaudella porilaisille nuorille -vaikuttavuusinvestoinnin avulla.

– Tukihenkilöitä on koulutettu tähän mennessä 28 ja vielä kaivataan lisää. Tarkoituksena on antaa varhaista ja ennaltaehkäisevää tukea eli kyse ei ole siitä, että nuorten elämässä olisi suuria ongelmia. Nuorille saattaa olla helpompi vain jutella muun aikuisen kuin oman vanhemman kanssa, kertoo Porin tukihenkilötoiminnan koordinaattori Matleena Niekka Mannerheimin Lastensuojeluliitolta (MLL). 

Koulutuksia on järjestetty nyt neljä ja viides nelipäiväinen koulutus alkaa 2. toukokuuta. Mukaan koulutukseen voi ilmoittautua sähköpostilla matleena.niekka@mll.fi tai puhelimitse 0503596128. Lisätietoja löytyy myös MLL:n Satakunnan piirin verkkosivuilta

Porilaisilla 13–17-vuotiailla on selkeästi kysyntää tukihenkilöille. Keskustelevia aikuisia löytyy kyllä virkakoneistosta, mutta kun nuoret tietävät, että aikuinen on vapaaehtoisesti rinnalla, keskusteluyhteydestä tulee erilainen. 

– Tällä hetkellä emme uskalla mainostaa nuorille tukihenkilötoimintaa, sillä tukihenkilöitä tarvitaan lisää, jotta kysyntä voidaan täyttää, toteaa Niekka. 

Tukihenkilöiksi nuorille haetaan tavallisia, luotettavia ja turvallisia aikuisia. Nuoren kanssa voi jutella, kuunnella, kannustaa, tukea ja olla läsnä. Yhdessä voi käydä ulkoilemassa, kahvilla tai vain hengailla. Koulutukseen pääsee maksutta ja se ei sido toimintaan. 

MLL Satakunnan piiri toteuttaa tukihenkilötoimintaa Porin kaupungin myöntämän Rakkaudella porilaisille nuorille -vaikuttavuusinvestoinnin avulla. MLL sai 40 000 euroa hankkeen toteuttamiseen. 

– Hanke on aloitettu syyskuussa. Todellista vaikuttavuutta päästään mittamaan aikaisintaan vuoden tai kahden päästä, jolloin pystytään arvioimaan esimerkiksi nuoren elämänlaadun paranemista, toteaa strategiapäällikkö Tomi Lähteenmäki Porin kaupungilta. 

Rakkaudella porilaisille nuorille -leima