Moniaistisia kosketuksia taidemuseon näyttelyissä

Taidemuseossa perjantaina 22.03. avautuvat näyttelyt tarjoavat moniaistisia taide-elämyksiä laajalle yleisölle. Näyttelyissä pääset koskettelemaan taideteoksista tehtyjä kohokuvia. Kohokuvat palvelevat erityisesti näkövammaisia, mutta tarjoavat tutkimusmatkan myös näkeville. Taidemuseossa voit myös heittäytyä vauvojen mittakaavaan ja testata vauvoille ominaisia liikeratoja.

Taidemuseon MIELEN SILMIN -näyttelyssä on esillä kosketeltavia kohokuvia kuudesta näyttelyssä esillä olevista taideteoksesta. Kohokuvat on tehty taiteilijoiden Maija Albrecht, Arvid Hedin, Juho Karjalainen, Anni Leppälä, Heikki Marila ja Silja Rantanen teoksista. Kevään aikana näyttelyyn pääsee tutustumaan myös kuvailutulkin ja viittomakielisen oppaan johdolla. Yleisölle avoin TAIDEkierros järjestetään joka keskiviikko kello 18. Kierros alkaa taidemuseon aulasta.

Viittomakielinen TAIDEkierros keskiviikkona 17.04. kello 18. Oppaana Zagryda Sandholm. Kuvailutulkkaus keskiviikkona 22.05. kello 17-18. Kuvailutulkki Marika Leinonen-Vainio. Molempiin tilaisuuksiin on vapaa pääsy.

RYÖMI, KONTI - viesti vauvuudesta -näyttely on tilateos ja erityisesti vauvoille ja vauvaperheille suunnattu elämystilallinen kokonaisuus. Porin lastenkulttuurikeskuksen tuottamassa näyttelyssä voi kontata ja liikkua tyynymäisillä pinnoilla ja saada kosketuksia erilaisia ääniä tuottaviin materiaaleihin.

Kevätkauden näyttelyavajaiset perjantaina 22.03. kello 18-20. Avajaisiin on vapaa pääsy.

 

KUVAT:

Kohokuvat teoksista: Heikki Marila: Hervanta sarjasta Kartat (GK 3507), 2004, öljy levylle, 47 x 47 cm sekä Maija Albrecht: Linnun helminauha, 2014, kuivaneula ja chine collé paperille, 12 x 12 cm. Porin taidemuseo / Tallennekokoelma AJ. Toteutus: Näkövammaisten liiton kirjapaino

Porin taidemuseo_kosketeltava kohokuva