Maksa mitä haluat -päivänä asiakas hinnoittelee kulttuuri- ja liikuntapalvelut oman mielensä mukaan

Kuinka monessa paikassa saa itse valita sisäänpääsymaksun summan? Porin kaupunki kokeilee uutta Maksa mitä haluat -päivää tiistaina 16. huhtikuuta, jolloin esimerkiksi uimahalliin ja museoihin asiakas voi määritellä itse oman sisäänpääsymaksunsa.

– Kyseessä on kokeilu, jossa asiakas voi maksaa palvelusta sen mukaan, minkä arvoiseksi hän palvelun kokee. Jonkun kohdalla kyse voi olla mahdollisuudesta tutustua uuteen kulttuuri- tai liikuntalaitokseen, toisen kohdalla kyse voi olla siitä, että koko perhe voi lähteä porukalla uimaan sopuhinnalla, toteaa liikunta- ja nuorisoyksikön päällikkö Petteri Lahti.

Maksa mitä haluat -päivän tarjonta koostuu Porin kaupungin järjestämistä liikunta- ja kulttuuripalveluista. Mukana menossa ovat uimahallit, Karhuhalli, urheilutalo, skeittihalli, Satakunnan museo, Luontotalo Arkki, Rosenlew-museo, Porin taidemuseo sekä Palmgrenin konsertit.

– Toivottavasti päivä saa kannatusta ja ideaa voidaan jatkaa sekä mahdollisesti laajentaa myös muihin palveluihin, sanoo kulttuuriyksikön päällikkö Jyri Träskelin.

Siihen, mitä palveluista ollaan valmiita maksamaan, vaikuttaa moni asia. Jokainen asiakas toivotetaan tervetulleeksi, lipun hinnasta riippumatta. Asiakkaiden kannattaakin varata tasaraha mukaan käteisenä. Tämä nopeuttaa maksutapahtumaa, eikä kassalla tarvitse välttämättä kertoa ääneen, paljonko palvelusta haluaa maksaa.

– Summa voi olla 20 senttiä, 20 euroa tai mitä tahansa muuta, sinä päätät. Mielenkiintoista nähdä, miten tämä otetaan Porissa vastaan, vinkkaa Lahti.

 

Maksa mitä haluat -mainoskuva