Chat-palvelu auttaa nuoria ja lasten vanhempia matalalla kynnyksellä

Perusturvan Nuorten vastaanotto sekä perheneuvola ovat ottaneet käyttöön eChat-palvelun, mitä kautta asiakas voi olla yhteydessä asiantuntijoihin matalalla kynnyksellä, myös anonyymisti.

Nuorten vastaanoton ja perheneuvolan chat-palvelut auttavat Porissa, Ulvilassa ja Merikarvialla asuvia kuntalaisia. Nuorten vastaanoton chat on tarkoitettu 13–22 -vuotiaille yhteistoiminta-alueella asuville tai opiskeleville nuorille sekä heidän läheisilleen huolen herätessä mieltä kuormittavissa tai päihteiden käyttöön liittyvissä asioissa. Perheneuvolan Vanhemman Jelppi on suunnattu lasten ja nuorten vanhemmille, jotka kaipaavat tukea arjen kasvatuksen ja vanhemmuuden haasteisiin. Chatissa vanhempi voi kysyä ja keskustella vanhemmuuden ja kasvatuksen haasteista.

– Chat-palvelun avulla turvallinen matalan kynnyksen yhteydenotto ammattilaiseen helpottuu. Chatin kautta asiakas voi kysyä anonyyminä asioista, joista saattaa olla vaikea muuten puhua, kertoo perheneuvolan päällikkö Maija Löytökorpi.

Ensialkuun chat-palvelut otetaan käyttöön maltillisin aukioloin. Nuorten vastaanoton chat on käytettävissä tiistaisin kello 14–16 ja Vanhemman Jelppi palvelee asiakkaita maanantaista torstaihin kello 12–13. Chatin kautta tavoittaa juuri itselle sopivat ammattilaiset. Nuorten vastaanoton chatissa asiakkaalle vastaavat sairaanhoitaja, psykologi tai sosiaalityöntekijä ja perheneuvolan chatissa psykologi tai perheneuvoja

– Ammattilainen saa chatissa liitettyä keskusteluun myös toisen ammattilaisen, mikäli asiakkaan tarve sitä vaatii. Näin asiakas saa parhaan mahdollisen avun myös chat-palvelun kautta, selittää psykososiaalisten palveluiden vastuualueen päällikkö Matti Järvinen.

Chatin kautta asiakkaille pystytään tarjoamaan tukea ja tarvittaessa ohjata heidän oikeisiin palveluihin. Chatin kautta asiakkaan on mahdollista myös tunnistautua suomi.fi -tunnistautumisen kautta ja saada näin myös henkilökohtaisempaa palvelua

– Toivomme, että chatin kautta kuntalaiset uskaltavat kysyä mieltään askarruttavia asioita jo varhaisessa vaiheessa, jotteivat pulmat kasva ja monimutkaistu, sanoo Löytökorpi.

Osallistu chat-keskusteluun

Nuorten vastaanoton chat (avoinna tiistaisin klo 14–16)

Vanhemman Jelppi (avoinna maanantaista torstaihin klo 12–13)

 

Chat-palvelu