Porissa nautitaan perjantaina Earth Hour -tapahtuman hengessä ilmastoystävällisiä lounaita

Kansainvälinen Earth Hour -tapahtuma huomioidaan Porissa perinteisen valojen sammuttamisen lisäksi muun muassa ilmastoystävällisenä lounaana päiväkodeissa, kouluissa ja kokopäivälaitoksissa.

Earth Hour on WWF:n eli Maailman luonnonsäätiön vuosittain järjestämä maailman suurin ilmastotapahtuma, jota vietetään tänä vuonna lauantaina 30. maaliskuuta kello 20.30–21.30. Sammuttamalla turhat valot tapahtuman ajaksi näytetään valomerkki ilmaston puolesta.

– Tämän symbolisen eleen avulla jokainen voi ilmaista huolensa ympäristön tilasta ja ilmastokriisistä päättäjille, kannustaa Porin kaupungin erikoissuunnittelija Tommi Lievonen.

Earth Hourin teemana Suomessa on viime vuosien tapaan maailman suurin kynttiläillallinen. Teemaan liittyen Porin päiväkodeissa, kouluissa ja kokopäivälaitoksissa tarjotaan perjantaina 29. maaliskuuta ilmastoystävällinen kasvislounas, joka nautitaan mahdollisuuksien mukaan LED-kynttilöiden loisteessa tai päivänvalossa. Kouluissa ja päiväkodeissa on myös esillä tapahtuman julisteita, joissa Earth Hour -tapahtumasta kerrotaan lapsille ja nuorille.

Lisäksi Luontotalo Arkissa on luontoystävällinen kynttiläillallinen katettuna lauantaina 30. maaliskuuta kello 19–22. Illalliselle voi osallistua kuka tahansa viiden euron hinnalla. Samalla illastajilla on mahdollisuus tutustua Arkissa esillä olevaan pimeänäyttelyyn.

Pori on osallistunut Earth Hour -tapahtuman viettoon jo useana vuotena peräkkäin sammuttamalla valoja sekä kaupungin kiinteistöissä, että muissa yritysten ja yhteisöjen toimitiloissa. Tänäkin vuonna valot sammuvat tai vähentyvät muun muassa Luontotalo Arkissa, Porin kaupungin ympäristö- ja lupapalvelujen kiinteistössä (vanha Suomen pankki), Porin ortodoksisessa kirkossa, Raatihuoneella sekä BePOP:in ja Isokarhun kauppakeskuksissa.

Kuva: WWF/Ari-Pekka Sinikoski

Earth Hour