Kirjasto aloittaa kirjojen kellutuksen

Huhtikuun alusta lähtien Porin kirjaston kirjat kelluvat eli palautetut kirjat jäävät palautuskirjastoon. Näin eri toimipisteiden kokoelmat uudistuvat sen mukaan millaisia teoksia sinne palautetaan. Kellutus vähentää kirjojen kuljetuksia ja kokoelmat vastaavat paremmin kirjastojen asiakaskuntaa. Kirjat on siis vapautettu hakeutumaan sinne, missä niiden lukijatkin ovat.

Kirjojen lisäksi kellutus koskee DVD- ja Blu-ray -levyjä, CD-levyjä sekä äänikirjoja. Ulkopuolelle jäävät mm. nuotit, lehdet ja varastokirjat, jotka siis edelleen kuljetetaan palautuksen jälkeen kotikirjastoonsa. Kellutuksessa ovat mukana vain Porin kirjaston toimipisteet ja Porin kirjastojen kokoelma. Porin kirjastopisteisiin palautunut muiden Satakirjastojen aineisto kuljetetetaan edelleen kotikuntaansa ja muihin Satakirjastoihin palautunut Porin aineisto takaisin Poriin.

Kirjastojen asiakkaalta uusi käytäntö ei vaadi mitään toimenpiteitä. Aineistoa voi lainata, palauttaa ja varata entiseen tapaan. Pidemmällä tähtäimellä muutos näkyy kokoelman suurempana vaihtuvuutena eri toimipisteissä.

Porin lisäksi aineiston kellutus on jo aiemmin otettu käyttöön kaikissa Suomen suurimpien kaupunkien kirjastoissa.

 

Porin kirjasto alkaa kirjojen kellutuksen