Porin Kirjurinluodolle haetaan tonttivarausta kylpylähotellille

Valtakunnallisesti tunnetulle Porin Kirjurinluodolle haetaan tonttivarausta kylpylähotellille. Kirjurinluodontien varteen, nykyisen Hanhipuiston asfalttikentän alueelle voisi ehdotuksen pohjalta nousta parikerroksinen rakennus.

Narmacon Oy:n Porin kaupungille jättämä varaus on 14 kuukauden mittainen ja koskee tonttia, jonka pinta-ala on 20 568 neliömetriä. Hotellirakennuksen rakennusoikeus olisi enintään 8 227 kerrosneliömetriä.

– Kylpylähotelli on tarkoitus saada jollain aikajänteellä, mutta tarkempi aikataulu ei ole vielä tiedossa, toimitusjohtaja Esa Narmala Narmaconista toteaa.

Konsernihallinnon toimialajohtaja Lauri Kilkku Porin kaupungilta pitää hanketta erittäin merkittävänä niin Kirjurinluodon, Porin kuin myös Satakunnan näkökulmasta.

– Alueen yrittäjät, tapahtumajärjestäjät ja asukkaat hyötyvät, jos Kirjurinluotoon tulee uusia toimintoja. Uudenlaisten mahdollisuuksien odotetaan lisäävän alueen kiinnostusta ja Porin elinvoimaa sekä tuovan kävijöitä ympäri vuoden. Toteutuessaan hankkeen toivotaan synnyttävän Poriin myös uusia työpaikkoja.

Toimitusjohtaja Anna Kyhä-Mantere Visit Pori Oy:stä toteaa hankkeen olevan matkailun näkökulmasta erittäin toivottu.

– Matkailu on Porissakin kasvava elinkeino, joten vaikutukset ulottuvat yksittäistä hanketta laajemmalle. Majoituskapasiteetin kasvattaminen on matkailun kokonaisuuden kannalta keskeistä. Toteutuessaan hanke toisi kaivattua lisäkapasiteettia hotellihuoneiden määrään myös suurtapahtumien aikana.

Tonttivaraus on 16. huhtikuuta Porin teknisen lautakunnan käsittelyssä. Tontin vuokraamisesta tai myymisestä päätetään erikseen.

 

Kirjurinluoto kesällä