Icehearts-toiminta alkaa Porissa

Porin kaupunki ja Icehearts ovat allekirjoittaneet yhteistyösopimuksen Icehearts-toiminnan aloittamisesta Porissa. Toimintamalli tarjoaa pitkäkestoista tukea lapsille joukkueurheilun kautta.

Kyseessä on varhaisen tuen toimintamalli lapsen hyväksi sekä sosiaalityön, koulun ja vapaa-ajan tueksi. Käytännössä toimintaa harjoitetaan perustamalla Icehearts-joukkueita. Jokaiselle joukkueelle on nimetty kasvattaja, joka tukee joukkueeseen valittujen lasten kasvattamista 12 vuoden ajan, esikoulusta täysi-ikäisyyteen saakka. Joukkueen kasvattaja on lasten tukena niin koulussa kuin vapaa-ajalla ja järjestää lapsille harrastustoimintaa joukkueen yhdessä valitseman lajin parissa. 

Mallia toteutetaan yhdessä sosiaali- ja sivistystoimen ammattilaisten kanssa ja se on tukena kunnan peruspalveluille. Porin liikunta- ja nuorisoyksikön päällikkö Petteri Lahti on innoissaan toiminnan alkamisesta.  

– Icehearts-toiminnan käynnistäminen Porissa on todella merkittävä askel. Icehearts-konsepti on tuottanut erinomaisia tuloksia lukuisilla paikkakunnilla ja Pori pääsee nyt mukaan tähän joukkoon, joka tekee arvokasta ennaltaehkäisevää työtä syrjäytymisvaarassa olevien lasten ja nuorten hyväksi. Jokaisella lapsella ja nuorella on oikeus valoisaan tulevaisuuteen, mutta joidenkin kohdalla tarvitaan hieman enemmän tukea, kuin toisten kohdalla. Icehearts-toiminnan myötä tätä tukea pystytään antamaan sitä tarvitseville.

– Iloitsemme suuresti alkaneesta yhteistyöstä Porin kanssa. Yhdessä pystymme tarjoamaan tukea tarvitseville lapsille rinnalla kulkijan, joka on lasten ja lasten yhteisöjen tukena aina, kun tukea tarvitaan, kertoo Suomen Icehearts ry:n toiminnanjohtaja Teemu Vartiamäki.

Porin kaupunki on sitoutunut rahoittamaan Icehearts-toimintamallin mukaisen joukkueen toimintaa. Toiminta aloitetaan perustamalla 25 pojan joukkue Poriin. Huhtikuun alussa aloittanut ensimmäinen kasvattaja Teemu Pelttari aloittaa joukkueen kokoamisen esikouluikäisistä pojista Länsi-Porin alueella. Pelttarin ja poikien yhteinen koulutaival alkaa syksyllä ensimmäiseltä luokalta. 

– Minun tavoitteenani on seuraavan 12 vuoden ajan antaa täysi panos ja tuki joukkueeni pojille. 

Pelttari on entinen jalkapalloilija ja urheilu on jatkunut vahvasti läpi hänen elämänsä. Monen vuoden monipuolinen urheiluseurakokemus jalkapallojoukkue Musan Salamasta niin seuran valmennuspäällikkönä, toiminnanjohtajana kuin valmentajana. Urheiluvalmentamisen lisäksi Pelttarilla on kokemusta erityistä tukea tarvitsevista lapsista, sillä hän on tehnyt opettajan sijaisuuksia Herttuan erityiskoulussa viimeisen 10 vuoden ajan. 

Porin kaupunki on saanut Unicefin Lapsiystävällinen kunta -tunnustuksen vuosi sitten. Icehearts-toiminnan käynnistyminen Porissa tukee tunnustuksen edellytyksiä.

 

Erityisvarhaiskasvatus_kuvaJennaLindfors.jpg