Mölkky jalkautuu Porin peruskouluihin

Porin kaupunki aloittaa Mölkky-pelin ympärille rakentuvan yhteistyön peliä valmistavan porilaisen Tactic Games Oy:n kanssa. Yhteistyön aluksi jokaiseen Porin peruskouluun toimitetaan Mölkky-pelejä oppilaiden käyttöön. Toukokuussa Porin kouluissa valtakunnallista Unelmien liikuntapäivää vietetään Mölkkyä pelaamalla.

Kouluille toimitetut Mölkky-pelit on tarkoitettu käytettäväksi sekä liikuntatunneilla että erityisesti välituntisin. Peliä pystytään hyödyntämään myös laajemmin muihin opetuksellisiin tarkoituksiin.

– Me Tacticilla olemme innoissamme Mölkky-pelien viemisestä Porin kouluihin. Koululaisten aktivoiminen yhteisen tekemisen pariin on tärkeää. Mölkky soveltuu mainiosti myös yhdistettäväksi opetukseen. Se vaatii pelaajalta yhteistyötaitoja, taktista silmää sekä tietysti laskutaitoa. Peli on helppo oppia ja kaikilla on mahdollisuus osallistua peleihin, tiivistää Mölkky Brand Ambassador Sami Viljanen Tactic Games Oy:stä.

Toukokuussa Porin kouluja kannustetaan osallistumaan 10. toukokuuta järjestettävään valtakunnalliseen Unelmien liikuntapäivään Mölkkyä pelaamalla. Koulut voivat halutessaan ratkoa omat Mölkky-mestarinsa päivän aikana. Tulevaisuudessa lajissa saatetaan myös mittelöidä koulujen välisessä turnauksessa.

– Mölkky on siitä hieno peli, että sitä voivat pelata eri-ikäiset yhdessä. Jännittävät pelit saadaan pystyyn vaikka oman luokan kesken, mutta joukkueet voidaan muodostaa vaikkapa niin, että koulun nuorimmat ja vanhimmat pelaavat samoissa joukkueissa. Pohdinnassa on myös koulujen välisen Mölkky-turnauksen järjestäminen. Pori on Suomen Mölkky-pääkaupunki, joten on hienoa, että peli saadaan nyt vietyä koulujen arkeen, kiittelee opetusyksikön päällikkö Taneli Tiirikainen.

Tactic Games Oy lahjoittaa yhteensä 120 Mölkky-peliä porilaisiin kouluihin.

 

Mölkky-peli nurmikolla