Kiinnostaako nuorten kanssa työskentely? Ilmoittaudu vapaaehtoiseksi moottoripajatoimintaan

Porissa alkaa keväällä nuorille suunnattu toiminta, jossa nuorten hyvinvointia pyritään edistämään mopojen korjaamisen ja laittamisen yhteydessä moottoripajassa.

Moottoripajatoiminta on kasvatustyötä, jota tehdään nuorten parissa. Moottoripajalla nuoret korjaavat, rakentavat tai puunaavat mopoja yhdessä ohjaajan kanssa. Moottoripajatoiminnan tavoitteena on nuoren liikennekasvatus, kouluopintojen tukeminen, syrjäytymisen ehkäisy, vuorovaikutustaitojen vahvistaminen ja kokonaisvaltaisen kasvun tukeminen. 

Etsimme nyt moottoripajatoiminnasta kiinnostuneita yli 18-vuotiaita vapaaehtoisia toimimaan nuorten kanssa. Kokemus mopojen "rassauksesta" sekä työelämäkokemus nuorten kanssa toimimisesta on eduksi, mutta ei välttämätöntä. 

Luotettavuus ja kannustava asenne ovat moottoripajalla toimivan vapaaehtoisen tärkeitä ominaisuuksia. Kaikki halukkaat vapaaehtoiset haastatellaan henkilökohtaisesti. Haastatteluiden perusteella valitut vapaaehtoiset perehdytetään ja koulutetaan ennen toimintaan osallistumista.

Moottoripajatoiminta alkaa Porissa kevään 2019 aikana. Moottoripajatoiminnassa ovat mukana Me-talo Pori, Porin kaupunki, Nuori kirkko ry, Nuorten työpaja ja Kulttuuripaja Lumo.

Ilmoittautumiset vapaaehtoiseksi sähköpostitse: johanna.koskinen@yhteisokeskus.fi.

 

Mopot