Kahvihuoneet haastetaan mukaan maailman suurimpaan Reilun kaupan kahvitaukoon

Maailman suurin Reilun kaupan kahvitauko järjestetään torstaina 9. toukokuuta. Suomen Reilu kauppa ry ja Porin kaupunki haastavat porilaiset kahvihuoneet kahvittelemaan reilusti tämän viikon torstaina.

Tavoitteena on, että reiluun kahvitaukoon osallistuisi Suomessa enemmän ihmisiä kuin Ruotsissa, joka tällä hetkellä pitää Reilun kaupan kahvitauon maailmanennätystä hallussaan 350 000 osallistujalla. Kahvitaukoon voivat osallistua niin työpaikkojen kahvihuoneet kuin kotona kahvittelijat.

Osallistuminen maailman suurimpaan kahvitaukoon on helppoa. Kahvihuoneeseen tulee ostaa Reilun kaupan kahvia ja teetä, joita nautitaan kahvitauolla yhdessä työkavereiden tai muun seurueen kanssa. Oman kahvihuoneen voi ilmoittaa Reilun kaupan kahvitaukoon tästä linkistä. Kuvia reilusta kahvitauosta voi jakaa sosiaalisessa mediassa muun muassa hashtageilla​ #reilukauppa20v, #reilukaupunki ja #fairtradetowns.

Maailman reilun kaupan päivää vietetään lauantaina 11. toukokuuta ja sen kunniaksi eri puolilla maailmaa kampanjoidaan reilumman kaupankäynnin puolesta kehitysmaiden pienviljelijöiden ja suurtilojen työntekijöiden aseman parantamiseksi. Porilla on Reilun kaupan kaupungin arvonimi ja kaupunki on valtuuston päätöksellä sitoutunut muun muassa käyttämään Reilun kaupan kahvia ja teetä kaupungin omissa tilaisuuksissa.

 

Maailman suurin Reilun kaupan kahvitauko -logo