Pori Sinfoniettan torstainen konsertti Viva l’Opera on professori Atso Almilan viimeinen opetusprojekti Sibelius-Akatemian orkesterinjohdon professorina

Viva l’Opera – italialaisen oopperan ilta -konsertti toteutetaan yhteistyössä Taideyliopiston Sibelius-Akatemian kanssa Atso Almilan ja Markus Lehtisen johdolla. Kapellimestarit, laulajat ja orkesterin lisäsoittajat tulevat Sibelius-Akatemiasta.

Viva l’Opera – italialaisen oopperan illassa esiintyy Sibelius-Akatemiasta neljä kapellimestariopiskelijaa ja kymmenen laulusolistia. kapellimestarien opetuksesta vastaa Sibelius-Akatemian orkesterinjohdon ja orkesterikoulutuksen professori, jolle konsertti on viimeinen pestinsä opetusprojekti ennen eläkkeelle siirtymistä.

- Täytän kuitenkin 66 vuotta, niin nyt on hyvä aika lähteä näistä vakitöistä. Sakari Oramo jatkaa jälkeeni Sibelius-Akatemiassa, joten opiskelijat voi jättää turvallisin mielin hyviin käsiin, Almila tuumaili tiistain harjoituksen tuoksinnassa.

Italialaisessa illassa kuullaan Rossinin, Donizettin, Verdin ja Boiton oopperateoksia.

Oopperalaulajien opetuksesta vastaa professori Markus Lehtinen, joka niin ikään vierailee tällä viikolla Porissa.

Pori Sinfoniettan kanssa lavalla on paljon nuorta osaamista. Esimerkiksi kapellimestari Tarmo Peltokoski (s. 2000) aloitti syksyllä 2018 orkesterinjohdon opinnot Sibelius-Akatemiassa professori Atso Almilan johdolla. Hän aloitti kapellimestariopintonsa Jorma Panulan ohjauksessa vuonna 2014 ja on kuulunut Panula-akatemiaan sen perustamisesta (2015) lähtien. Kursseilla Tarmo on johtanut mm. Sofian filharmonikkoja (Bulgaria), Etelä-Tanskan filharmonikoita, Jyväskylä Sinfoniaa ja Kuopion, Vaasan, Lappeenrannan sekä Seinäjoen kaupunginorkestereita ja nyt Pori Sinfoniettaa.

Suomalainen kapellimestari Emilia Hoving (s. 1994) puolestaan aloitti orkesterinjohtamisen opintonsa vuonna 2015 niin ikään Jorma Panulan johdolla vastaperustetussa Panula-Akatemiassa. Nykyisin myös Hoving opiskelee Atso Almilan johdolla Sibelius-Akatemiassa. Hän työskentelee parhaillaan Radion sinfoniaorkesterin apulaiskapellimestarina. Viime viikon perjantaina Hoving johti RSO:ta konsertissa, jota oli mahdollista seurata suorana Yle Areenassa.

Atso Almila ja Markus Lehtinen
Atso Almila ja Markus Lehtinen

Viva l’Opera – italialaisen oopperan ilta
To 9.5. klo 19 Promenadisali

Opettajina:
Atso Almila
Markus Lehtinen

Kapellimestarit:
I-Han Fu
Emilia Hoving
Tarmo Peltokoski
Sebastian Zinca

Laulusolistit:
Réka Bata, sopraano
Minna-Leena Lahti, sopraano
Johanna Takalo, sopraano
Rachel McIntosh, mezzosopraano
Isabella Shaw, mezzosopraano
Topias Lundell, tenori
Tuomas Miettola, tenori
Henri Tikkanen, baritoni
Henri Uusitalo, baritoni
Jussi Vänttinen, baritoni

Rossini – Donizetti – Verdi – Boito 

Liput: Ticketmaster 25/20/7,50 €
Kausikortti/Kymppikortti voimassa. Avoin kenraali torstaina klo 11.

 

Markus Lehtinen ja opiskelijat