Pori täyttyy tapahtumista lauantaina – Luvassa laaja kattaus kulttuuria ja yhteisöllisyyttä

Viikonloppuna on mahdollisuus piipahtaa vaikkapa museoiden yössä, kyläjuhlissa sekä teatterifestivaaleilla.

Lauantaina vietetään museoiden yötä osana valtakunnallista museoviikkoa. Porin taidemuseo valvoo museoiden yössä kello 24 asti. Taidemuseon ohjelmassa on muun muassa opastuksia, työpajoja ja musiikkia. Vapaa sisäänpääsy kello 11-24. Lisätietoja löytyy Porin taidemuseon nettisivuilta, Facebookista ja Instagramista.

Museoviikon lauantaina on myös Toivon pihassa perinteinen lasten rakennustyöpaja kello 11-15. Tapahtumassa rakennetaan kaikenkokoisia majoja. Lapset voivat tehdä esimerkiksi pienen mökin joko itsellensä tai vaikka lemmikille. Majoja voi rakentaa yksin tai isommalla porukalla ja lopuksi työt maalataan maitomaalilla. Paja on maksuton.

Lisäksi Satakunnan Museossa järjestetään kaksi uudenlaista musiikillista ja elämyksellistä museokierrosta kello 18 ja 22. Tarinallistetun musiikkiteoksen Kuka olit ihminen? teemana on ihmisyyden ydin ja sen muuttumattomuus kautta historian. Teoksessa yhdistetään Satakunnan Museon Elon merkkejä -perusnäyttelyn sisältöä kuoromusiikkiin.

Lauantaina juhlitaan myös kahdessa eri kyläjuhlassa Porissa. Viikkarin kyläjuhla, valtaa lauantaina kello 11-21 jälleen Porin viidennen kaupunginosan. Ohjelmassa on muun muassa elävää musiikkia, kulttuuria ja erilaisia työpajoja kaiken ikäisille. Asukkaat järjestävät myös monenlaista pihaohjelmaa kirpputoreista pop up -ravintoloihin. Uudellakoivistolla kello 11-14 puolestaan ohjelmassa on muun muassa musiikkia, poniajelua, harrastusesittelyjä sekä kasvomaalausta.

Käynnissä oleva teatterifestivaali Lain§uojattomat tarjoaa myös esityksiä moneen makuun. Festarin pariin voi lähteä vaikka koko perheen voimin, sillä lauantain ohjelmassa on muun muassa perheen pienimmillekin suunnattu musiikkipitoinen lastennäytelmä.

Katso lisää tietoja viikonlopun tapahtumista Porin tapahtumakalenterista.

Satakunnan museo