Porissa järjestetään kansainväliset uintikilpailut – Meri-Porissa pääsee uimaan

Porin keskustan uimahallissa järjestetään 25.–26. toukokuuta Tokion 2020 olympiakisojen kansainväliset karsintakilpailut.

Kilpailemassa on suomalaisia huippunimiä, kuten Matti Mattsson, Jenna Laukkanen ja Mimosa Jallow. Ulkomaisia osallistujia tulee Ruotsista, Venäjältä ja Virosta.  

– On hienoa, että Porin uimahalli toimii isojen ja kansainvälisten uimakilpailujen näyttämönä, kun Suomen huippunimet yrittävät rikkoa olympialaisten kisarajaa, toteaa liikunta- ja nuorisoyksikön päällikkö Petteri Lahti. 
Porissa järjestetään nyt tiettävästi ensimmäistä kertaa tämän tason kilpailut. Kansallinen uimaliitto FINA on myöntänyt oikeuden kilpailuiden järjestämiseen. 

– Nämä ovat ensimmäiset FINA- ja vielä olympikarsintastatuksella olevat uimakilpailut Porissa. Tietääkseni ei muunkaan urheilumuodon olympiakarsintoja ole täällä järjestetty, ainakaan 2000-luvun puolella. Teemme siis Porissa historiaa, toteaa kilpailuita järjestävät Porin Uimaseuran puheenjohtaja Matti Luhtanen. 

Kilpailuviikonloppuna 25.–26. toukokuuta Porin keskustan uimahalliin eivät pääse uimaan kuin kilpailijat. Kilpailuja pääsee kuitenkin seuraamaan katsomoon. 

– Meri-Porin uimahalli on toukokuun viikonloput kiinni alkaneiden kesäaikataulujen vuoksi. Haluamme kuitenkin tarjota asukkaille mahdollisuuden päästä uimaan, joten pidämme Meri-Porin uimahallin poikkeuksellisesti auki, iloitsee Lahti.

Meri-Porin uimahalliin pääsee uimaan lauantaina ja sunnuntaina 25.–26. toukokuuta kello 10–17. Uimaan pääsee myös seniorikortilla. 

 

Keskustan uimahalli