Keskuskartanon asukkaiden hätämajoitus jatkuu Liinaharjan vastaanottokeskuksessa

Keskuskartanon asukkaiden hätämajoitusta jatketaan Liinaharjan vastaanottokeskuksessa, osoitteessa Langintie 2, 5. krs. Noin 50 Yyterissä majoittunutta Keskuskartanon asukasta on tänään siirtynyt Liinaharjan väliaikaismajoitukseen.

− Liinaharjassa tarjotaan asukkaille väliaikainen majoitus sillä aikaa, kun etsimme heille tavallisia vuokra-asuntoja. Perusturva tarjoaa edelleen asukkaille kriisiapua ja auttaa asukkaita myös esimerkiksi vuokratakuiden ja muiden vastaavien asumiseen liittyvien ratkaisujen tekemisessä. Tämän hetken arvio on, että asukkaat pääsevät palaamaan Keskuskartanon asuntoihinsa vasta useiden kuukausien kuluttua, kertoo perusturvajohtaja Terttu Nordman.

Porin perusturva organisoi yhdessä eri viranomaisten kanssa asukkaille mahdollisuuden hakea asunnoista henkilökohtaisia tavaroitaan lähitulevaisuudessa. Ajankohdasta ilmoitetaan jokaiselle asukkaalle henkilökohtaisesti. Keskuskartanoon ei tällä hetkellä ole pääsyä, eivätkä esimerkiksi hissit tai vedenjakelu ole toiminnassa.

− Osa Keskuskartanon asukkaista on majoittunut esimerkiksi sukulaisten tai tuttavien luona. Koska kotiinpaluu ei välttämättä ole mahdollista vielä kuukausiin, tarjoamme apua kaikille Keskuskartanon asukkaille. Myös sellaisten asukkaiden, jotka eivät tähän asti ole tarvinneet hätämajoitusta, on mahdollista majoittua uusissa tiloissa ja saada apua vuokra-asunnon etsintään. Hätämajoitusta tarvitsevat Keskuskartanon asukkaat voivat olla yhteydessä SPR:n puhelimitse, puh. 040 196 0796, kertoo Terttu Nordman.

Sosiaalipäivystäjät ovat tavanneet Keskuskartanon asukkaita tänään Yyterissä. Vapaaehtoiset ovat paikalla myös uudessa hätämajoituspisteessä.

Suomen Punaisen Ristin päivystyspiste palvelee maanantaista perjantaihin klo 10–18 osoitteessa Pohjoispuisto 2. Päivystyspisteeltä asukkaat saavat mm. ruokapaketteja ja henkistä tukea.

Keskuskartanon palon vaikutusten selvittämiseksi koottu moniviranomaistoimijoiden verkosto kokoontuu seuraavan kerran torstaina 23.5. Asiasta tiedotetaan lisää kokouksen jälkeen.

 

Kerrostalon ullakko palaa