Maauimala mukaan Maksa mitä haluat -päivään – kuka ehtii käymään kaikissa paikoissa?

Porilaiset aktiivisesti liikkeelle saanut Maksa mitä haluat -päivä järjestetään taas keskiviikkona 19. kesäkuuta. Uutena mukaan on tullut maauimala, johon pääsee pulahtamaan sillä hinnalla kuin itse haluaa.

Maauimalan lisäksi mukana päivässä ovat Meri-Porin uimahalli, skeittihalli, urheilutalot, Satakunnan Museo, Luontotalo Arkki, Rosenlew Museo ja Porin taidemuseo. Näissä kaikissa toimipisteissä asiakas saa itse päättää 19. kesäkuuta, minkä verran maksaa sisäänpääsystä. 

– Haastamme kaikki kaupunkilaiset kokeilemaan, monessako paikassa ehtii päivän aikana käymään. Mukaan voi haastaa kaverin tai vaikkapa naapurin ja kokeilla kumpi saa enemmän rakseja ruutuun. Moni ei välttämättä ole koskaan edes käynyt vierailulla Porin museoissa. Nyt on oiva tilaisuus tutustua niihin kaikkiin saman päivän aikana, kutsuu kulttuuriyksikön päällikkö Jyri Träskelin.

– Moni paikoista on keskustassa ja aivan lähellä toisiaan. Tästä voi tehdä koko perheelle yhteisen kivan kesäseikkailun ja lähteä pyörällä kiertämään kaikki keskustassa olevat kohteet. Lenkin päätteeksi voi suunnata uimaan maauimalaan tai Meri-Porin uimahalliin, kehottaa liikunta- ja nuorisoyksikön päällikkö Petteri Lahti

Onnistuneen kokeilun myötä pohditaan Maksa mitä haluat -päivän juurruttamista pysyväksi käytännöksi.

– Tämä kevät on ollut kokeilua ja olemme onnistuneet hyvin. Jos kaupunkilaiset lähtevät päivän aikana tavallista enemmän liikkeelle, voimme tehdä tästä pysyvät konseptin Poriin, toteaa Lahti. 

Maksa mitä haluat -päiviä on järjestetty aiemmin huhti- ja toukokuussa. Molemmat päivät ovat olleet onnistuneita ja porilaiset ovat käyttäneet palveluita huomattavasti enemmän kuin normaaleina päivinä.  

Maksaminen kulttuuri- ja liikuntapalveluissa Maksa mitä haluat -päivänä toimii siten, että asiakas ilmoittaa kassalla itse sisäänpääsymaksunsa hinnan. Halutessaan asiakas voi varata mukaan tasarahan maksutapahtumaa helpottamaan, mutta sisäänpääsymaksun voi suorittaa myös korttimaksuna (ei skeittihallissa).

– Porin taidemuseossa on 19.6. Lasten Kesäkeskiviikko -tapahtuma, jossa työpajamaksu on 5 euroa. Työpajamaksu pitää maksaa sellaisenaan, toteaa Träskelin. 

Palveluiden aukioloajat:
Luontotalo Arkki 11–17
Maauimala 6–21
Meri-Porin uimahalli 12–20
Porin taidemuseo 11–20
Rosenlew-museo 11–17
Satakunnan museo 11–20
Skeittihalli 17.00–20.45
Urheilutalo keskusta 14.00–22.30
Urheilutalo Noormarkku 14–20

 

Maksa mitä haluat -päivän mainos