Pori Sinfoniettan kevätkauden päätös Pori Organ -festivaalilla - David Briggsin Urkukonsertto kuullaan Suomessa ensimmäistä kertaa

Briggsin Urkukonserton lisäksi ohjelmassa ovat Mozartin Sinfonia nro 25 ja Kodályn Galantalaiset tanssit. Konsertin johtaa Tibor Bóganyi.

Pori Sinfoniettan komea kevätkausi on viimeistä konserttia vaille valmis. Kauden viimeistelee Pori Organ -festivaalin ohjelmistoon kuuluva Keskikesän valoa -konsertti, jonka solistivieraana on kuuluisa englantilainen urkuri David Briggs.

Hän on yksi sukupolvensa tunnetuimmista urkureista. Viisi vuosisataa kattavan urkujen kantaohjelmiston lisäksi Briggs on tullut tunnetuksi mm. pelottomana improvisoijana: hän on urallaan improvisoinut musiikkia moniin elokuviin. Toimittuaan urkurina Herefordin, Truron ja Gloucesterin katedraaleissa Englannissa hän siirtyi Pohjois-Amerikkaan. Toimittuaan siellä ensin Toronton St. James -katedraalin urkurina hän siirtyi nykyiseen virkaansa New Yorkiin, jossa hän on maailman neljänneksi suurimman kristillisen kirkkorakennuksen, St. John the Divine -katedraalin urkurina ja musiikinjohtajana.

Ohjelmassa on Briggsin Urkukonsertto, joka  esitetään Suomessa ensimmäistä kertaa, Mozartin Sinfonia nro 25 sekä Kodályn Galantalaiset tanssit. Konsertin johtaa Pori Sinfoniettan ylikapellimestari Tibor Bogányi.

Liput Ticketmasterista tai ovelta 25/20/7,50 €. Lipunmyynti alkaa tuntia ennen konsertin alkua (käteismaksu).

Pori Organ -festivaali: Keskikesän valoa
To 13.6. klo 19
Keski-Porin kirkko

Tibor Bogányi, kapellimestari
David Briggs, urut

David Briggs: Urkukonsertto
W. A. Mozart: Sinfonia nro 25 g-molli KV 183
Zoltán Kodály: Galantalaiset tanssit

Kymppi- ja kausikortti voimassa.

 

David Briggs