Uudet opiskelijat on valittu Porin päivälukioihin

Porin suomalaisen yhteislyseon lukioon sekä Porin Lyseon lukioon on kevään 2019 yhteishaun perusteella valittu uudet opiskelijat.

Porin suomalaisen yhteislyseon lukion yleislinjan keskiarvoraja oli 8,0 ja luonnontieteellisen linjan 9,59. Urheilulinjalle haastattelupisteiden ja urheilumenestyksen perusteella valittujen pistemäärä oli vähintään 13,47.

Yhteensä PSYL:iin valittiin 240 uutta opiskelijaa, joista 18 valittiin luonnontiedelinjalle, 30 urheilulinjalle ja 192 yleislinjalle.

– Psyllissä keskiarvoraja nousi jälleen yleislinjalla ja luonnontiedelinjalla. Myös hakijoiden määrässä oli kasvua. Erityisesti yllätti luonnontiedelinjan näin suuri suosio, kommentoi Psyl:n lukion rehtori Mari Aalto.

Porin Lyseon lukion yleislinjan keskiarvoraja oli 7.33. Ilmaisutaidon linjalle, muun muassa harrastuneisuuden perusteella, valittujen pistemäärä oli vähintään 7.40. Painotetun opetuksen englanninkieliselle linjalle valintakokeen perusteella valittujen pistemäärä oli vähintään 12.80.

Yhteensä Lyseoon valittiin 154 uutta opiskelijaa, joista 138 valittiin yleislinjalle, 11 ilmaisutaidon linjalle ja 5 englanninkielisen painotuksen linjalle.

– Meillä varasijoilla on vielä 25 hakijaa. Varasijat ovat voimassa 16. elokuuta asti. Nyt valittujen on ilmoitettava opiskelijapaikan vastaanottamisesta koulutuksen järjestäjälle viimeistään 27. kesäkuuta, kertoo rehtori Jarkko Kivelä Lyseon lukiosta.

Opiskelupaikka varmistetaan sähköisesti Opintopolusta omaan sähköpostiin tulleen linkin kautta ja ilmoittautumalla lukioon Wilman kautta 27. kesäkuuta 2019 kello 15 mennessä. Mikäli opiskelupaikkoja vapautuu, lukioista otetaan yhteyttä varasijoilla oleviin hakijoihin.

Porin kaupunki on julkaissut verkkosivuillaan niiden opiskelijoiden nimet, jotka ovat antaneet luvan nimensä julkaisemiseen.

 

Porin suomalaisen yhteislyseon sisätila