Talkootyöllä kunnostettu Toivepuisto avataan kaupunkilaisille

Rakkaudella porilaisille -hyvinvointirahalla kunnostetussa Toivepuistossa juhlitaan avajaisia lauantaina 15. kesäkuuta klo 13 alkaen. Vehreä puisto on syntynyt kahden vuoden ahkeran talkootyön ja paikallisten yritysten sekä yhdistysten yhteistyön tuloksena.

Toivepuisto kunnostettiin Satakunnan Puutarhaseura ry:n 100-vuotisjuhlavuoden kunniaksi. Puisto sijaitsee osoitteessa Kiertokatu 25.

-Puiston kauniit istutusalueet ja rakenteet on luotu Satakunnan Puutarhaseuran perustajan puutarhuri ja tietokirjailija Kaarlo Vanamon hengessä. Vihkiäisitilaisuudessa kuullaan hänen merkityksestään paikallisena ja valtakunnallisena puutarhavaikuttajana sekä paljastetaan Vanamon muistolaatta, kertoo Satakunnan puutarhaseuran puheenjohtaja Jarmo Lainala.

Toivepuiston kunnostuksen tavoitteena on ollut kaupunkilaisten hyvinvoinnin ja yhteisöllisyyden lisääminen. Tavoitetta on tukenut myös Porin kaupungin Rakkaudella-porilaisille-hyvinvointihakkeesta saatu rahoitus. Puisto on porilaisten viherolohuone, jossa tullaan järjestämään erilaisia, kaikille avoimia tapahtumia.

Lisäksi lajikokeiluja ja sirkuspuuhaa

Rakkaudella porilaisille -hyvinvointirahaa myönnettiin tänä vuonna 35 hankkeelle, joiden ansiosta kaupunkilaisia on monipuolisesti saatu aktivoitua. Kevään ja alkukesän aikana kaupunkilaiset ovat päässeet nauttimaan muun muassa piha- ja kyläjuhlista, luontoretkestä, teatterista ja perheriehasta. Paljon erilaisia tapahtumia on myös vuoden loppupuoliskolle luvassa.

Hyvinvointiraha tarjoaa monipuolisesti kesäpuuhaa kaupunkilaisille. Puistoissa ja leikkikentillä järjestetään ohjattua sirkuspuuhaa, jossa pääsee kokeilemaan muun muassa jongleerausta ja tasapainoilua slack-linen kanssa. Kesäsunnuntaisin Herralahden kentällä järjestetään koko perheen liikuntaseikkailumaa ja tanssitaan kaupunkitansseja. Myös golfin saloihin kannustetaan Kalafornian ja Yyterin golf-kenttien järjestäessä avoimia lajikokeiluja.

Lasten ja nuorten harrastustoimintaa tullaan myös käynnistämään hyvinvointirahan myötä. Oman alueen harrastusmahdollisuuksiin pääsee vaikuttamaan harrastuskyselyn kautta, joka toteutetaan Porin Me-talon sekä Porin kaupungin yhteistyössä.

Lisätietoja ja lisää Rakkaudella porilaisille-hyvinvointirahan hankkeita löydät tästä linkistä.

 

Jättilaukka-kukat komeilevat puistossa aurinkoisessa säässä