Kirjasto avaa ensimmäisenä ovet Itätuuleen

Porin Itätuulen kirjasto avaa ovensa asiakkaille maanantaina 24. kesäkuuta. Sampolaan rakennetun uuden oppimis- ja liikuntakeskus Itätuulen muut osat otetaan käyttöön elokuussa, mutta kirjasto tarjoaa ensimmäisenä mahdollisuuden kurkistaa uuteen monitoimirakennukseen.

Itätuulen uusi kirjasto korvaa avauduttuaan Sampolan kirjaston. Uuden kirjaston tavoitteena on olla aiempaa enemmän koko Itä-Porin alueen asukkaiden yhteinen olohuone.

Kirjaston tilat on suunniteltu kaikenikäisiä asiakkaita varten. Entiseen Sampolan kirjastoon verrattuna tilat ovat valoisammat, esteettömämmät ja muilla tavoin käytännöllisemmät. Monipuolisen aineistokokoelman lisäksi kirjasto tarjoaa viihtyisät tilat ajanviettoon, mahdollisuuden lehtien lukemiseen ja tietokoneiden käyttöön sekä laajan tapahtumatarjonnan.

– Koska samassa rakennuksessa toimii kaksi koulua, kirjaston ja koulujen yhteistyö tulee olemaan tiivistä, kertoo Itätuulen kirjaston vastaava kirjastonhoitaja Erkka Ojanen.

Itätuulen kirjaston jatkeena on myös yhteisötila Salonki, jossa on syyskuusta alkaen tarjolla säännöllistä ohjelmaa. Ohjelmaa yhteisötilassa järjestävät viikoittain kirjasto- ja kulttuuripalvelut, Itätuulen koulut, nuorisotoimi ja perusturva. Yhteisötilaa saa myös vuokrata ilta-ajoiksi kirjaston sulkeuduttua. Kirjaston avauduttua myös Salonkiin pääsee aina kirjaston ollessa avoinna.

Kesäajan Itätuulen kirjasto on avoinna elokuun loppuun asti arkisin kello 9–17. Syksyn aukioloajat ilmoitetaan Porin kaupungin verkkosivuilla niiden varmistuttua.

 

Itätuulen taideteos