Porin juhannus on täynnä tapahtumia

Tällä viikolla Porissa vietetään muun Suomen tavoin keskikesän juhlaa. Etelärannassa järjestetään juhannusaattona perinteinen juhannuskokko. Juhannuksen juhlahumuun virittäydytään kaupungissa kuitenkin jo keskiviikkona ja tapahtumaa riittää koko loppuviikoksi.

Juhannustaikaa tarjoaa perinteisten markkinoiden ja kokon lisäksi muun muassa risteily Kokemäenjoella sekä Yyterin festarihumu. Myös monet ravintolat palvelevat juhannuksen aikaan eri puolilla Poria. Alle on listattu muutamia tapahtumavinkkejä juhannuksen viettoon.

Förskottijuhannus keskiviikkona 19. kesäkuuta klo 11-14

Juhannuksen alla vietetään Rakennuskulttuuritalo Toivon pihassa jo perinteeksi muodostunutta förskottijuhannusta. Tarjolla on vihdan tekoa, tuoretta pannukahvia ja pannaria. Lisäksi tunnelmaan luo kesäinen haitarimusiikki ja lehdenkin voi lukaista pop-up -kirjastossa. Lisää tapahtumasta pääset lukemaan täältä.

Lasten juhannuspaja torstaina 20. kesäkuuta klo 11-14

Rakennuskulttuuritalo Toivossa askarrellaan juhannusviikon perinteissä lasten työpajassa. Tapahtumassa tehdään yhdessä saunavihtoja ja koristellaan Toivon pihan kaunistukseksi juhannussalko. Kaikkia kouluikäisiä lapsia odotetaan ilolla maksuttomaan juhannuspajaan, jossa on myös mehu- ja piparitarjoilu. Lisää juhannuspajasta löydät täältä.

Porikorttelien juhannusmarkkinat torstaina 20. kesäkuuta klo 9-18

Juhannuksen viettoon markkinoiden kautta! Porin perinteiset juhannusmarkkinat täyttävät kauppatorin ja kävelykadun. Markkinoilta löytyy monenlaista maistelu- ja myyntipistettä, josta löytyy esimerkiksi kotiin, mökille ja kylään viemiseksi erilaisia tuotteita.  Lisätietoa markkinoista täältä.

Porin kaupungin juhannuskokko perjantaina 21. kesäkuuta klo 22

Porin kaupungin juhannuskokko on jouduttu perumaan metsäpalovaroitusten vuoksi.

Ahlaisten Juhannuspeli 22. kesäkuuta klo 15-17

Perinteinen juhannuksen jalkapallo-ottelu Niittyluoto - Sandö pelataan Ahlaisten stadionilla lauantaina. Lisää ottelusta täältä.

 

Juhannuskokko Kokemäenjoessa