Porissa aktivoidaan asukkaita maksuttomilla liikuntakokeiluilla

Porin kaupunki tukee asukkaiden hyvinvointia kesän ajan tarjoamalla maksuttomia liikuntatuokioita. Liikuntatuokiot ovat kaikille avoimia ja niitä vetävät Porin kaupungin kesäliikuttajat sekä ikäihmisten liikuntakaverit.

Kesäkuntoilun tavoitteena on aktivoida kaikkia asukkaita eri puolilla Poria huomioiden kaikki palvelualueet sekä tuoda kaupungin tarjoamia liikuntapaikkoja paremmin tietoisuuteen. Erilaisia kesäliikuntatuokioita on suunniteltu niin ikäihmisille kuin nuoremmillekin sopiviksi.

– Kaupunkilaisten aktivoiminen ja hyvinvoinnin lisääminen on ollut paljon pohdinnassa. Olemme myös mukana Voimaa vanhuuteen -verkostossa, joka tähtää ikäihmisten toimintakyvyn parantamiseen. Näiden kesätyöntekijöiden avulla voimme lähteä tehokkaasti kehittämään liikettä tarjoamalla kaikille avointa, maksutonta ja ohjattua kuntoilua, kertoo Porin kaupungin liikunta- ja nuorisoyksikön päällikkö Petteri Lahti.

Kesäliikuttajien työnkuva on ensi kertaa kokeilussa ja he ovat halunneet tehdä innovatiivinen suunnittelutyön huolella. Osa toiminnasta tapahtuu aikataulutettuna valmiiksi ilmoitetuissa liikuntapaikoissa, jonka lisäksi kaupunkilaisia aktivoidaan spontaaneilla liikuntatuokioilla.

– Viikkorunko on saatu valmiiksi ja pääsemme kentälle aloittamaan toiminnan heti ensi viikolla. Ohjelmaa on rakennettu liikuntasisältöjen kautta ja tarjontaa löytyy jokaiselle arkipäivälle. Selvitystä on tehty myös Porin palveluverkon alueella olevista lähiliikuntapaikoista, urheilukentistä ja puistoista, jotta pystyisimme mahdollisimman hyvin palvelemaan kaikkia keskustan ulkopuolellakin asuvia. Tavoitteenamme on ehtiä liikuttamaan kaikilla palveluverkon alueilla edes kerran, sanoo liikunnanohjaajaksi opiskeleva kesäliikuttaja Olli Ruotsalainen.

Kesäliikuntatuokiot alkavat 1. heinäkuuta ja jatkuvat koko kuukauden. Tietoa aktiviteeteista löytyy Porin kaupungin verkkosivuilta ja myöhemmin myös harrastuskalenterista. Lisäksi ohjelmasta voi tiedustella olemalla yhteydessä kesäliikuttajiin, puh. 044 701 1458.

porin kaupungin kesäliikuttajat kiipeilytelineellä
Maksuttomat kesäliikuntatunnit alkavat heinäkuussa 2019