Kesäkävelykatu ja SuomiAreena tuovat muutoksia liikenteeseen keskustassa 

Kesäkävelykadun toinen osuus, eli Pohjoiskauppatorin ja Valtakadun välinen osuus Antinkadusta, suljetaan liikenteeltä huomenna 3. heinäkuuta. Kesäkävelykadun ja SuomiAreenan myötä keskustan alueen liikenteeseen on tulossa pieniä muutoksia. 

Kesäkävelykadun ajan linja-autot ajavat kauppatorilta Pohjoiskauppatoria pitkin Nortamonkadulle, Isolinnankadulle, Mikonkadulle, Eteläpuistoon ja Itsenäisyydenkadulle. Keskusaukion kohdalta linja-autot jatkavat Itä-Poriin ja Ulvilaan tavallista reittiään. Lisäksi Länsi-Poriin ajetaan Mikonkadun kautta ja pohjoissuunnan liikenne kulkee Yrjönkatua pitkin.  

Gallen-Kallelankadun osuus kesäkävelykadusta suljettiin liikenteeltä 24. kesäkuuta. Lisäksi myös torin lähtölaitureita sivuava osuus Antinkadusta, eli Antinkatu Pohjoiskauppatorin ja Eteläkauppatorin välillä, toimii kävelykatuna 14.–26. heinäkuuta. Muut kesäkävelykadun katuosuudet avataan autoliikenteelle jälleen 5. elokuuta.

SuomiAreena sulkee katuja tapahtuma-alueelta 

Eteläranta välillä Yrjönkatu-Antinkatu suljetaan liikenteeltä sunnuntaina 14. heinäkuuta kello 8. Samalla myös Antinkatu välillä Eteläranta-Hallituskatu on suljettu liikenteeltä joelle päin ajettaessa.  Etelärannasta pääsee autolla keskustan suuntaan Antinkatua pitkin. Lisäksi Antinkatu välillä Eteläkauppatori-Pohjoiskauppatori suljetaan sunnuntaina 14. heinäkuuta kello 8. Eteläranta avataan liikenteelle taas SuomiAreenan päätyttyä perjantaina 19. heinäkuuta alkuillasta.

Keskiviikkona 17. heinäkuuta Raatihuoneenpuiston lähialueilla on liikennesulkuja kello 17–21 puistossa järjestettävän DNA-konsertin aikana. 

Pohjoiskauppatori ja Eteläkauppatori ovat suljettuna yleiseltä liikenteeltä ja alueen parkkipaikat eivät ole käytössä 14.-19. heinäkuuta.

SuomiAreenan ajan linja-autojen lähtölaiturit 9 ja 10 ovat pois käytöstä. Ahlaisiin, Lyttylään, Kankaanpäähän ja Merikarvialle ajavat linja-autot ottavat matkustajat kyytiin laiturilta 11. Citylinja pysähtyy laiturille 6 ajaessaan pohjoiseen kohti Puuvillaa, ja laiturille 7 matkalla etelään kohti matkakeskusta ja Satasairaalaa

Myös SuomiAreenan jälkeen 22.–26. heinäkuuta linja-autojen lähtölaiturit 4, 5, 9 ja 10 ovat pois käytöstä pysäkkikatostöiden vuoksi. Kauppatorin laiturialueella on korvaavat laiturit. Töiden odotetaan valmistuvan 26. heinäkuuta mennessä. Töiden valmistuttua pysäkit ja laiturit palaavat normaaleille paikoilleen. 

Raumansillan kautta Pori Jazziin

Raumansilta suljetaan yleiseltä autoliikenteeltä Pori Jazzin pääkonserttipäivinä 18.-20. heinäkuuta. Taavi-sillan odotetaan ruuhkautuvan erityisesti Pori Jazzin pääkonserttipäivinä, joten jalankulkijoita suositellaan kulkemaan Kirjurinluotoon Raumansillan tai Kaarisillan kautta. Myös festivaalivieraiden polkupyöräparkki löytyy tänä vuonna Raumansillan Kirjurinluodon puoleisesta päästä.

Kaupunkijuna Poritar kuljettaa lapsiperheitä maksutta Pori Jazz Kids -festivaalien ajan 15.-17. heinäkuuta. Juna helpottaa kulkua Kirjurinluodon ja Isomäen välillä.

Lisäksi Porin kaupunki on heinäkuun ajaksi lisännyt vuokrattavien kaupunkipyörien määrää tuomalla 20 uutta Easybike-vuokrapyörää viidelle eri parkkipisteelle.

Karttakuva heinäkuun 2019 katu- ja liikennemuutoksista

 

Gallen-Kallelankatu torilta päin