Porin museoissa erikoisohjelmaa heinäkuun tapahtumaviikolla

Satakunnan Museo ja Porin taidemuseo järjestävät mielenkiintoisia aktiviteetteja SuomiAreena- ja Jazz-viikon kunniaksi 15.–21. heinäkuuta. Ohjelmassa on muun muassa tulishow, kukkaseppelepaja sekä näyttelyopastuksia.

Molemmat museot ovat tapahtumaviikolla avoinna normaaleja aukioloaikoja laajemmin. Satakunnan Museo on avoinna ti–pe 16.–19.7. heinäkuuta kello 11–22 sekä lauantaina ja sunnuntaina 20.-21. heinäkuuta kello 11–18. Taidemuseo puolestaan on avoinna ma–pe 15.–19. heinäkuuta kello 9–20 sekä lauantaina ja sunnuntaina 20.-21. heinäkuuta kello 11–18.

Satakunnan Museon ohjelma 15.–21. heinäkuuta:

Mr. Pori Jazz -elokuvan esitykset

Elokuvaohjaaja Timo Koivusalon ja toimittaja Mikko Peltolan dokumenttielokuva Mr. Pori Jazz kertoo Pori Jazzin isästä Jyrki Kankaasta. Mr Pori Jazz -elokuvaa esitetään Satakunnan Museossa Elon merkkejä -näyttelyn Taavilavalla 16.–20.7. tiistaista lauantaihin kello 17. Elokuvaesitys sisältyy pääsylipun hintaan. Elokuvan kesto 1t 12 min.

Grafiikka-yhtye esiintyy

Keskiviikkona 17.7. kello 20 Grafiikka-yhtye esiintyy Satakunnan Museossa. Grafiikka on porilainen post-punkkia, hip hoppia ja indie-musiikkia intohimoisesti sekoitteleva yhtye. Kappaleissa kohtaavat kaipuun, vimman ja dekadentin ilon tunteet laidasta laitaan yhdistelmänä, joka ei jätä varmasti ketään kylmäksi. Yhtyettä on myös kehuttu energisestä ja aidon omaperäisestä lavapresenssistään. Keikalle pääsee museon pääsylipun hinnalla.

Teemaopastus Elon merkkejä -näyttelyssä

Torstaina 18.7. kello 18 Satakunnan Museossa tutustutaan opastetulla kierroksella Elon merkkejä -näyttelyn tärppeihin. Kierroksella keskitytään mielenkiintoisiin ja erikoisiin esineisiin ja asioihin Satakunnan ja myös muun Suomen historiassa. Opastukselle pääsee museon pääsylipun hinnalla.

Tunnelmallinen tulishow

Perjantaina 19.7. kello 22 Satakunnan Museossa nautitaan tulinäytöksestä. Vuosien kokemuksella ja mestarillisella tulenhallinnalla syntyy unohtumaton tulishow, jonka lämpimän tunnelman kruunaavat näyttävät temput ja energinen musiikki. Tamperelainen tulitaiteilija Tommi Henttinen esittää hiottuja valmiita kokonaisuuksia useilla eri tulivälineillä.

Porin taidemuseon ohjelma 15.–21. heinäkuuta:

Aamaista ja lounasta taidemuseossa

Porin taidemuseon kahvila Café MUUSA kattaa tapahtumaviikolla joka arkiaamu aamiaisen taidemuseoon. Aamiaista on tarjolla ma–pe kello 9–10.30. Aamiaisen hinta on 8 euroa. Lisäksi maanantaista lauantaihin Café MUUSA tarjoilee lounasta kello 11–16 (keittolounas kello 18 asti) ja sunnuntaina kello 11–14.

TAIDEjoogaa museon tiloissa

TAIDEjooga 15., 17., ja 19. heinäkuuta kello 9.15 taidemuseon tiloissa. Joogan kesto on noin tunti ja mukaan mahtuu 20 osallistujaa. Paikat TAIDEjoogaan täytetään saapumisjärjestyksessä. Osallistumismaksu joogatunnille on 5 euroa, oma joogamatto mukaan. TAIDEjoogan järjestää Porin taidemuseo yhteistyössä Porin Joogayhdistys ry:n kanssa.

Jazzviikon TAIDEkierros

Näyttelyopastukset suomeksi 17. ja 20. heinäkuuta kello 14. Viittomakielinen näyttelyopastus 18. heinäkuuta kello 14. Opastukset sisältyvät pääsylipun hintaan ja lisäksi 17. heinäkuuta kello 18 järjestetään maksuton näyttelyopastus.

Jazzviikon TAIDEpaja:

TAIDEpajassa 18. heinäkuuta kello 12–14 luodaan kukkaseppeleitä erilaisista paperimateriaaleista viikon kesä- ja festarihengessä. Työpaja järjestetään taidemuseon PEDApisteessä ja mukana on myös viittomakielen ohjaaja. TAIDEpajan osallistumismaksu on 5 euroa.

Taidemuseo