SuomiAreena ja Pori Jazz täyttävät tuttuun tapaan kaupungin

SuomiAreena ja Pori Jazz järjestetään aikaisempien vuosien tapaan samaan aikaan heinäkuussa. Pori täyttyy kulttuurista, yhteiskunnallisista keskusteluista ja tapahtumakävijöistä, kun kesäiset suurtapahtumat ovat ensi viikolla täydessä vauhdissa.

Suomen suurin yhteiskunnallisen keskustelun tapahtuma, SuomiAreena, järjestetään tuttuun tapaan Porissa 15.–19. heinäkuuta jo 14. kerran. Tänä vuonna tapahtuman teemoja ovat tulevaisuuden osaaminen ja innovaatiot.

Porissa nähdään SuomiAreenan tiimoilta viitenä päivänä jopa 200 tilaisuutta, 400 järjestäjätahoa ja 1000 puhujaa kahdeksalla eri lavalla. Myös muun muassa tuoreita porilaisia jääkiekon maailmanmestareita juhlitaan SuomiAreenan avajaisbileissä. SuomiAreenan tilaisuudet ovat kaikille avoimia ja maksuttomia. Tapahtuman ohjelmaan voi tutustua verkko-ohjelman kautta.

Toinen Porille perinteinen suurtapahtuma Pori Jazz alkaa jo tällä viikolla perjantaina 12. heinäkuuta ja jatkuu lauantaihin 20. heinäkuuta asti. Euroopan vanhimpiin ja merkittävimpiin rytmimusiikin festivaaleihin kuuluva Pori Jazz on järjestetty Porissa yhtäjaksoisesti vuodesta 1966 alkaen.

Tapahtuma tarjoaa laajasti ohjelmaa niin aikuisille kuin lapsille. Luvassa on muun muassa maailmankuuluja artisteja pääkonserteissa ja ilmaisohjelmaa viime vuonna lanseeratussa Jazz Puistossa. Myös koko perheen ilmainen musiikkitapahtuma Pori Jazz Kids järjestetään tänä vuonna 15.–17. heinäkuuta.

Suurtapahtumat tuovat muutoksia liikenteeseen keskustan alueella. Porin kesäkävelykadun vuoksi osa keskustan kaduista on suljettu liikenteeltä ja myös Etelärannassa on poikkeavia järjestelyjä. Myös bussiliikenne noudattaa tapahtumaviikolla poikkeavia reittejä. Poikkeuksellisiin liikennejärjestelyihin voi tutustua tästä linkistä.

Vaikka tapahtumaviikko kerää Poriin tuhansittain ihmisiä, on majoitusvaihtoehtoja vielä jäljellä. SuomiAreena- ja Pori Jazz -kävijät voivat majoittua esimerkiksi porilaisten vuokraamissa yksityiskodeissa.

Poriin saapuminen on tapahtumaviikolla helppoa. Poriin voi matkata eri puolilta Suomea helposti junalla, bussilla tai omalla autolla. Lisäksi Porissa liikkuminen itse tapahtumahelpolla on vaivatonta ja kulkuvälineeksi voi valita esimerkiksi julkisen liikenteen bussit, citylinjan tai vaikkapa kaupunkipyörän.

 

Ihmisiä tapahtumassa