Osallisuutta ja yhteistyötä – Pori mukana neljän SuomiAreena-keskustelun järjestämisessä

Porin kaupungin järjestämiä SuomiAreena-keskusteluita yhdistää osallisuus ja yhteistyö: niitä tarkastellaan niin yksilön näkökulmasta, paikallisesti, kansallisesti kuin kansainvälisesti.

Luvassa on aktiivista vuorovaikutusta yleisön kanssa ja jopa ensiduunit kahdelle nuorelle SuomiAreenan lavalla! Tilaisuuksia voi seurata paikan päällä tai verkossa livelähetyksen kautta.

Ensimmäinen Porin kaupungin järjestämistä keskusteluista on heti SuomiAreenan avajaispäivänä 15. heinäkuuta kaupungintalon pihalla kello 14.30–15.30. Keskustelussa ”Enemmän kuin unelma onnesta – sukellus nuorten osallisuuteen Suomessa” nuoret, päättäjät, osallisuuden asiantuntijat ja yleisö pohtivat nuorten osallisuutta ja osallistamista. Tilaisuus toteutetaan dialogisen keskustelun menetelmällä. Pori järjestää keskustelun yhdessä Nuori Kirkko ry:n kanssa.

Keskiviikkona Pori on mukana ”Suomen kaupungit ja Kiina yhteistyössä – onks järkee vai ei?” -keskustelussa MTV-lavalla. Keskustelussa kaupunginjohtajat ja Kiina-asiantuntijat puhuvat siitä, miten Suomen kaupungit voisivat hyötyä yhä enemmän Kiina-yhteyksistä. Pori järjestää keskustelun yhdessä suurten kaupunkien C21-verkoston kanssa 17. heinäkuuta kello 13–14.

Perjantaina 19. heinäkuuta kello 10–11 kaupungintalon pihassa keskustellaan työn sekä vaihtoehtoisten koulutus- ja työllistymismahdollisuuksien tärkeydestä etenkin nuorten näkökulmasta. ”Ensiduuni alttarilla” -keskustelussa kaksi nuorta saavat elämänsä ensimmäiset työpaikat mukana olevista yhteistyöyrityksistä. Tilaisuus järjestetään yhteistyössä Rauman kaupungin, Rauman seudun Katulähetys ry:n, Valmet Automotiven ja Valo-Valmennusyhdistys ry:n kanssa.

SuomiAreenan viimeisenä päivänä keskustellaan myös Puuvillan lavalla dialogin merkityksestä. ”Rakentava yhteiskunnallinen dialogi on mahdollista, hurraa!” -tilaisuudessa perehdytään siihen, mitä hyötyä Suomelle, organisaatioille, yhteisöille ja ihmisille on yhteiskunnallisesta dialogista. Tilaisuus etenee vuorovaikutuksessa yleisön kanssa, dialogisen keskustelun menetelmällä. Keskustelu järjestetään yhteistyössä Erätauko-säätiön kanssa perjantaina 19. heinäkuuta kello 14.30–15.30.

Kaupungin asiantuntijat lavalla

Porin kaupungin asiantuntijoita on mukana myös muiden tahojen järjestämissä SuomiAreena-tilaisuuksissa. Heidän ajatuksiaan kuullaan esimerkiksi koulutuksesta tiistaina Eetunaukion lavalla kello 11.30–12.30 ja tulevaisuuden turvallisuudesta Puuvillan lavalla kello 16–17.

SuomiAreenan viimeisinä päivinä kaupungilta on keskustelijoita muun muassa teknologiasta ja digitalisaatiosta torstaina kello 11.30–12.30 sekä toipumisorientaatiosta perjantaina kello 13–14 kaupungintalon lavalla. Varsinaisten keskustelutilaisuuksien lisäksi myös MTV-lavan torivarteissa nähdään kaupungin asiantuntijoita.

Kaiken kaikkiaan SuomiAreena-viikolla kuullaan jopa 200 keskustelua ja lavoilla nähdään 1000 puhujaa. Koko SuomiAreenan ohjelma, linkit livelähetyksiin ja tarkemmat tiedot keskusteluista löytyvät osoitteesta www.suomiareena.fi. Porin kaupunki järjestää SuomiAreenan yhdessä Mediahub Helsingin kanssa.

 

SuomiAreenan ilmapallot