Porin Aarre -arkkitehtuurikilpailun voittaja julkistetaan ensi viikolla

Porin kaupungin järjestämän Porin Aarre -arkkitehtuurikilpailun voittajatyö on valittu. Yleisölle avoin julkistamistilaisuus järjestetään SuomiAreenan yhteydessä 18. heinäkuuta kello 12 Vuoden museoksi valitussa Satakunnan Museossa (Hallituskatu 11).

Tilaisuudessa palkintolautakunta julkaisee ja palkitsee voittajan sekä muut ansioituneet ehdotukset. Palkitut kilpailutyöt ovat julkistuksen jälkeen esillä Satakunnan Museossa, jossa niihin voi tutustua maksutta 31. heinäkuuta saakka. Kaikki kilpailutyöt ovat nähtävillä osoitteessa www.pori.fi/aarre.

– Olemme käyneet kaikki yli 70 ehdotusta huolellisesti läpi ja huomioineet ratkaisuissa eri alojen asiantuntijoiden näkemykset ja yleisön kommentit. Tervetuloa palkitsemistilaisuuteen juhlistamaan voittajan ratkeamista, kutsuvat palkintolautakunnan jäsenet kaupunkisuunnittelupäällikkö Mikko Nurminen ja museonjohtaja Juhani Ruohonen.

Kilpailutehtävänä oli suunnitella kaupunkikuvallisesti ja toiminnallisesti korkeatasoinen ja elämyksellinen korttelikokonaisuus Satakunnan Museon ympäristöön. Kilpailu järjestettiin yhteistyössä Suomen Arkkitehtiliiton kanssa.

 

Ilmakuva Porin Aarre -arkkitehtikilpailun alueelta