Poriin tulee mestareiden portaat – huuda itsellesi kultaleijonien paita

Porilaistaustaisia jääkiekon MM-kultamitalisteja Oliwer Kaskea, Juho Lammikkoa sekä Niko Ojamäkeä muistettiin SuomiAreenan avajaisbileissä 15. heinäkuuta. Kultapoikien kunniaksi Isomäen alueelle tehdään toivotut ja kysytyt kuntoportaat, jotka nimetään Mestareiden portaiksi.

– Mestareiden portaisiin tulee ensimmäisenä tuoreiden kultamitalistien Ojamäen, Kasken ja Lammikon nimilaatat. Jatkossa portaisiin on tarkoitus kiinnittää kunnialaatta aina uusille mestareille. Toivottavasti niitä on muutamien vuosien päästä paljon ja kuntoilemassa voi ihastella porilaisten mestarien kirjoa, toteaa liikunta- ja nuorisoyksikön päällikkö Petteri Lahti

Avajaisbileistä muodostui koko kansan yhteinen juhla. Juhlassa Kaskea, Lammikkoa ja Ojamäkeä muistettiin myös personoiduilla, Porin brändin mukaisilla pelipaidoilla. Paitojen toiset kappaleet nimikirjoituksilla varustettuna ovat huutokaupattavana Huuto.netissä sunnuntaihin 28. heinäkuuta asti. 

Huutokaupan tuotto lahjoitetaan Satakunnan Yhteisökeskuksen hallinnoimaan stipendirahastoon. Porin kaupunki on jo aiemmin lahjoittanut rahastoon ensimmäisen Eau de Pori -tuoksun huutokaupan tuoton. 

– Yhteisökeskus on perustanut rahaston lasten ja nuorten harrastustoiminnan tukemiseen. Tavoitteena on turvata harrastusmahdollisuus perheen taloudellisesta tilanteesta riippumatta. Haluamme kaupungilla edesauttaa lasten ja nuorten liikkumista, jotta kaikilla on mahdollisuudet menestyä rakastamassaan lajissa, sanoo kaupunginjohtaja Aino-Maija Luukkonen

Kaski, Lammikko ja Ojamäki ovat kaikki Porin Ässien kasvatteja. Porin kaupunki lahjoittaa myös heidän nimissään Tulevaisuusrahastoon 15 000 euroa eli 5 000 euroa pelaajalta. 

Porilaisten maailmanmestareiden MM-kultajuhlapaita