Taavisillan alumiiniluiskat poistetaan Pori Jazzin pääkonserttien ajaksi

Taavisillan alumiiniluiskat poistetaan Etelärannan puolelta keskiviikkona 17.7. turvallisuussyistä. Sillalla on Pori Jazzin aikaan paljon jalankulkijoita, joiden turvallisen liikkumisen takaamiseksi portaissa olevat luiskat poistetaan.

– Esteetön kulku ohjataan tämän ajan Raumansillan kautta. Tämä on myös turvallisempi vaihtoehto esteetöntä kulkuyhteyttä tarvitseville, sanoo infrayksikön päällikkö Markku Koppelomäki.

Luiskojen poistosta on myös keskusteltu viranomaisten kanssa. Taavisillan molempiin päihin toimitetaan opastekyltit, joissa kerrotaan esteettömästä kulusta festivaalialueelle. 

– Pääkonsertteihin on tulossa enemmän vieraita kuin viime vuonna. Ihmisten toivotaan käyttävän Raumansiltaa tai Kaarisiltaa sekä mennessä että tullessa. Porin Linjat ajaa non-stopina Etelärannan ja Jazzpuiston välillä pääkonsertti-iltoina ja bussin kyytiin pääsee veloituksetta. Lisäksi Jazzpuistosta löytyy pyöräparkkeja pyöräilijöille, kertoo Pori Jazzin toimitusjohtaja Miika Ranne.

Taavisillan luiskat asennetaan takaisin konserttiviikonlopun jälkeen. Bussivuorot alkavat konserttipäivinä kello 18 ja päättyvät yöllä kello 2.

Ihmisiä Taavi-sillalla