Tänään on SuomiAreenan ensimmäinen päivä – katso tärpit avajaispäivän tilaisuuksiin

Viisipäiväinen SuomiAreena starttaa tänään Porissa. Jokaiselle päivälle löytyy paljon monipuolista ohjelmaa yhteensä kahdeksalla eri lavalla ja myös muualla Porin alueella.

SuomiAreena-tärpit: Maanantai 15. heinäkuuta 

 

Kauan odotettu SuomiAreena käynnistyy tietenkin SuomiAreenan avajaisilla MTV-lavalla kello 9.40. Avajaisissa Porin kaupunginjohtaja Aino-Maija Luukkonen, SuomiAreenan vastaava tuottaja ja Mediahub Helsingin sisältöliiketoimintajohtaja Mari Haavisto, Mediahub Helsingin toimitusjohtaja ja vastaava päätoimittaja Tomi Einonen sekä opetusministeri ja Vasemmistoliiton puheenjohtaja Li Andersson käynnistävät SuomiAreenan toimittaja Rita Strömmerin johdolla. 

 

Kello 10 starttaa muilla lavoilla ensimmäiset tilaisuudet, ja Eetunaukiolla pääsevätkin Satakunnan kansanedustajat heti ääneen. Jo perinteeksi muodostuneessa keskustelussa vastavalitut kansanedustajat keskustelevat ajankohtaisista teemoista.  

Jo heti maanantaina aamupäivällä on tavallisten keskustelutilaisuuksien lisäksi myös muuta ohjelmaa, kun Puuvillassa Kutomon aukiolla pelataan kello 11 alkaen koripallon 3x3-pelin SM-kiertueen pelejä. Koripallon katselun yhteydessä kannattaa samalla piipahtaa Puuvillan lavalla seuraamassa keskusteluja muun muassa turvallisuudesta ja työelämän osaamisesta. 

 

Kaupungintalon lavalla paneudutaan kello 14.30–15.30 nuorten osallisuuteen. Keskustelussa ”Enemmän kuin unelma onnesta – sukellus nuorten osallisuuteen Suomessa” kuullaan ajatuksia nuorten osallistamista itse nuorten, päättäjien, asiantuntijoiden ja yleisön kertomana. Tilaisuudessa unohdetaan perinteisen paneelikeskustelun rytmi ja hypätään aitoon vuorovaikutukseen dialogisen keskustelumenetelmän avulla. 

 

Varsinaisten keskustelujen päätyttyä kannattaa kello 19 ottaa suunnaksi SuomiAreena-ranta. Nimittäin illalla järjestetään SuomiAreenan avajaisbileet, jonka yhteydessä juhlitaan tuoreita porilaislähtöisiä jääkiekon maailmanmestareita! Bileet juontaa selostajalegenda Antero Mertaranta. Ohjelmassa on myös cheerleading-show ja musiikkia. Lavatilaisuuden päätyttyä on mahdollista päästä myös yhteiskuvaan porilaisten kultaleijonien, Oliwer KaskenNiko Ojamäen ja Juho Lammikon, sekä MM-pokaalin kanssa. 

 

SuomiAreena-ohjelma ei lopu vielä avajaisbileisiinkään, sillä illan ohjelmassa on muun muassa kello 20 Arvopuheet MTV-lavalla. SuomiAreenassa ma-to järjestettävissä Arvopuheissa puoluejohtajat riisuvat päivänpolitiikan naamion ja näyttävät todelliset arvonsa. Maanantaina vuorossa ovat RKP:n puheenjohtaja Anna-Maja Henriksson ja Vihreiden puheenjohtaja Maria Ohisalo

 

Illalla vietetään Piispan iltahetkeä Keski-Porin kirkossa kello 20. Iltahetkessä on mukana muun muassa laulaja ja lauluntekijä Mikko Alatalo. Lisäksi kello 20 on mahdollista mennä seuraamaan myös kapakkaväittelyä johtajuudesta Ravintola Kirjakauppaan. 

 

Monipuolisten ja mielenkiintoisten keskustelujen lomassa kannattaa päivittäin pistäytyä myös SuomiAreenan Kansalaistorilta löytyvässä Porikopissa. Maanantaina esittäytymässä on Pori Reilun kaupan kaupunkina, joilta kuulet muun muassa tietoiskuja Reilusta kaupusta, sekä voit antaa oman ehdotuksesti kilpailun yhteydessä siitä, millaisilla teoilla Poria voisi edistää Reilun kaupan kaupunkina. Lisäksi Porikopillta voit ostaa ehdottoman uniikkeja Porin brändituotteita, tervetuloa!

 

SuomiAreenan maanantaitärpit listana: 

klo 9.40–10 SuomiAreenan avajaiset / MTV-lava 
klo 10–11 Satakunnan kansanedustajat lauteilla / Eetunaukio 
klo 11–15 Koripallon 3x3 SM-kiertue / Puuvilla, Kutomon aukio 
klo 14.30–15.30 Enemmän kuin unelma onnesta – sukellus nuorten osallisuuteen Suomessa / Kaupungintalon lava 
klo 19–20 SuomiAreenan avajaisbileet / SuomiAreena-ranta 
klo 20–20.35 Arvopuheet – Ohisalo ja Henriksson / MTV-lava 
klo 20–21 Piispan iltahetki: Voiko soittamalla kitaraa parantaa maailmaa? / Keski-Porin kirkko 
klo 20–21 Kapakkaväittely: Johtaminen kriisissä – mitä on uusi johtajuus? / Ravintola Kirjakauppa 
 

SuomiAreena